Mooiste stranden van Uluwatu

15 maart 2023

Frank van Dijk
Inhoud blog

De mooiste stranden vind je natuurlijk in Uluwatu. Dit paradijs op rotsen beschikt over een aantal schitterende plekjes om een dag te vertoeven. Om je op weg te helpen in dit paradijs heb ik de mooiste stranden van Uluwatu voor je verzameld. Zie hier mijn top zeven.

1. Dreamland Beach

Het mooiste strand in Uluwatu is Dreamland Beach. Dit strand is gigantisch lang en beschikt over verschillende leuke restaurants. De golven op Dreamland Beach zijn zo hoog dat je bijna rennend het water in moet om niet direct terug naar het strand geduwd te worden. Door deze hoge golven kun je hier heerlijk zwemmen in het blauwe water. Uiteraard is het chillen op het strand in combinatie met een kokosnoot ook heerlijk.

2. Padang Padang Beach

Misschien wel het meest populaire strand van Uluwatu is Padang Padang Beach. Dit strand is elke dag gevuld met bezoekers die komen zwemmen of juist willen genieten van de golven en per surfbord het water in gaan. Ook hier is het water weer net zo blauw als in films en kun je genieten van het witte strand. Voor zwel ervaren als beginnende surfers kun je hier het water op. Zo is er een soort kleinere golf aanwezig voor de nog lerende surfers en kunnen de ervaren surfers recht voor het strand het water in.

3. Uluwatu Beach

Een strand waar je fantastische foto’s kunt schieten voor je socials is op Uluwatu Beach. Dit strand is namelijk omringt door fantastische kliffen waardoor het bijna lijkt alsof je uit een grot stapt. Daarnaast zijn er rondom het strand super veel leuke tentjes om te dineren en een drankje te doen. Het voordeel is dat je heerlijk de zonsondergang kunt bekijken omdat het op één van de meest zuidelijke puntjes van Uluwatu ligt.

4. Nyang Nyang Beach

Als je het over lange standen hebt dan mag Nyang Nyang Beach zeker niet op jouw lijstje ontbreken. Dit strand is werkelijk prachtig en kent de vibe die je van een top strand op Bali verwacht. Een wit strand, leuke tentjes in de buurt waar je heerlijk eten en drinken kunt halen en natuurlijk het blauwe water met mooie golven. Hier genieten van een kokosnoot doet je echt beseffen dat je op een paradijselijk strand bent.

5. Thomas Beach

Eén van de minder bekende stranden in Uluwatu is Thomas Beach. Maar ondanks dat is het strand prachtig. Via een lastige weg en een steile trap ga je naar beneden. Beneden aangekomen kom je op een onbewoond eiland achtige plek. Een enorm lang strand dat bijna leeg is. Als je een rustig stranddagje mee wil maken dan is Thomas Beach hier ideaal voor.

6. Suluban Beach

Vlak naast Uluwatu Beach vind je Suluban Beach. Dit strand lijkt enorm op Uluwatu Beach en is ook omringt door rotsen. Dit maakt dat het een fantastische plek is voor foto’s. Eenmaal beneden aangekomen zal je merken dat dit strand een stuk rustiger is. Wil je daarom de heerlijke vibe van Uluwatu Beach ervaren maar heb je geen zin in drukte, dan is Suluban Beach een mooi alternatief.

7. Bingin Beach

Onder allerlei leuke tentjes vind je aan de mooie blauwe zee Bingin Beach. Dit strand is net als alle andere stranden in Uluwatu voorzien van wit zand en enorm blauw water. De zee is hier iets drukker omdat het wat noordelijker ligt. Toch blijft het een heerlijke plek om lekker te vertoeven.

Wat vind jij het mooiste strand van Uluwatu?

Nu je de zeven mooiste stranden van Uluwatu kent kun je rustig genieten van een heerlijke strandvakantie. Wel ben ik benieuwd naar welk strand jouw favoriet is? Staat deze ertussen of heb jij een nieuw pareltje ontdekt. Laat het vooral weten in de reacties.

✒️ Geschreven door Frank van Dijk

Meer reistips

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *