Beste restaurants in Uluwatu

12 april 2023

Frank van Dijk
Inhoud blog

Uluwatu staat vooral bekend om de mooie stranden en het goede surfen. Maar daarnaast beschikt Uluwatu ook over een groot aantal mooie tentjes en restaurant. Tijdens mijn bezoeken aan deze mooie plek heb ik een groot aantal mooie restaurants mogen proberen. De beste restaurant heb ik in deze blog voor je verzameld.

1. Single Fin

Single Fin is misschien wel de beach club van Uluwatu. Net boven Uluwatu Beach vind je enorme leuke tentjes. Met bovenop de rots Single Fins. Deze beach club bestaat uit meerdere lagen en kent een heerlijk zwembad. Het voordeel is dat omdat Uluwatu het meest zuidelijke deel van Bali is je fantastisch de zonsondergang kan zien. Daarnaast biedt Single Fin een scala aan internationale gerechten, van pizza’s tot sushi en visgerechten. Zeker een plek waar je geweest moet zijn als je een bezoek brengt aan Uluwatu.

2. Drifters Cafe

De vibe bij Drifters Cafe is echt volledig anders dan bij vele restaurants die je normaal ziet in Bali. Het is volledig van hout wat een gekke maar leuke sfeer met zich meebrengt. Het menu heeft veel vegetarische en veganistische opties, maar er zijn ook vleesgerechten beschikbaar. De sfeer is ontspannen en informeel, perfect voor een lunch of diner.

3. Bukit Cafe

Wat meer in het noorden van Uluwatu vind je Bukit Cafe. Deze plek kent de typische rustige Bali sfeer en is heerlijk om te ontbijten en te lunchen. De gerechten zijn enorm gezond en van lokale ingrediënten gemaakt. Ze hebben vooral veel vegan en vegetarische gerechten zoals smoothie bowls en veel gerechten met fruit. Ideaal om voor een surfsessie wat lekker te eten.

4. Mana Uluwatu Restaurant & Bar

Een ander schitterend restaurant is Mana Uluwatu Restaurant & Bar. Ook hier geld dat je een heerlijk uitzicht hebt over de zee en de zonsondergang kunt zien. Ondanks dat het dicht in de buurt van Uluwatu Beach en Single Fins ligt is de vibe hier volledig. Het is een stuk rustiger en meer een echt restaurant. Toch zeker een plek waar je savonds heerlijk kunt relaxen en kunt genieten van zee op de achtergrond.

5. Yeye’s Warung

Als je op Bali bent moet je oppassen dat je niet te veel westers eet. Het is daarom zeker een aanrader om regelmatig naar een lokale warung te gaan om hier te genieten van al het lekkers wat de lokale bevolking te bieden heeft. Eén van die heerlijke restaurants is Yeye’s Warung. Deze plek is heerlijk om te genieten van een nasi of mi goreng. Deze warung kent een erg natuurlijke vibe en is vlakbij Pantai Padang Padang waardoor je na een dag strand hier heerlijk kunt relaxen en kunt genieten van een heerlijk diner.

Wat is jouw favoriete restaurant in Uluwatu?

Nu je de leukste restaurants in Uluwatu kent is het kiezen van een leuk plekje savonds een stuk makkelijker. Ik ben benieuwd of je zelf nog andere leuke restaurants kent. Wellicht voeg ik deze dan wel toe aan mijn blog. Laat het vooral weten in de reacties.

✒️ Geschreven door Frank van Dijk

Meer reistips

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *