Mooiste watervallen van Ubud

4 april 2023

Frank van Dijk
Inhoud blog

Ubud staat bekend om de schitterende natuur. Naast rijstvelden, het monkey forrest en talloze tempels kun je in Ubud ook genieten van de meest schitterende watervallen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk een duik te nemen in de waterval. Je kunt je dan ook wel voorstellen dat al die influencer foto’s bij watervallen gemaakt worden in regio Ubud. Om je een handje te helpen hebben we de mooiste watervallen in Ubud voor je verzameld.

1. Tegenungan waterval

Op een kwartiertje rijden van Ubud vind je de Tegenungan waterval. Deze waterval is goed bereikbaar en daarom ook erg populair. Naast dat de waterval op zich er schitterend uitziet is ook de natuur eromheen schitterend. Het voordeel van de toerisme is dat er enorm veel restaurants aanwezig zijn. Zo kun je heerlijk eten met op de achtergrond de Tegenungan waterval.

Naast de waterval is er ook een glazen brug in de buurt. Vanaf hier heb je een nog mooie uitzicht omdat je de waterval van bovenaf kunt bekijken. Echter is het gebruik maken van deze brug wel vrij prijzig (250.000IDR/€15,-).

Tegenungan waterval

2. Goa Rang Reng waterval

Een opmerkelijke waterval in die rijtje is de Goa Rang Reng waterval. Het is zo bij deze waterval dat het water niet recht naar beneden valt. Het water stroomt als een rivier naar beneden wat voor een uniek beeld zorgt. Het voordeel hiervan is dat je op de waterval kunt klimmen en schitterende foto’s kunt maken. Dit verraad ook het feit dat je bij deze waterval prima kunt zwemmen. Naast de Goa Rang Reng waterval vind je ook een tempel. Het is leuk om deze te combineren met je trip.

3. Nungnung waterval

Vanuit Ubud is het ongeveer een uurtje rijden naar de Nungnung waterval. Naast het stuk rijden moet je vervolgens ook nog eens 50 treden beklimmen om bij de uiteindelijke waterval uit te komen. Echter, wanneer je bij de waterval uitkomt merk je dat dit het allemaal waard is geweest. De Nungnung waterval is schitterend en het voordeel is dat je er kunt zwemmen. Dat is met het warme klimaat op Bali geen vervelend iets.

4. Tibumana waterval

De Tibumana waterval is een waterval die nog niet erg populair is onder de toeristen van Bali. Jammer voor hen maar leuk als je in alle rust een waterval wilt gaan bezoeken. Ook voor de Tibumana waterval zal je een stukje moeten lopen. Maar wanneer je in het midden van de jungle bij een waterval uitkomt weet je dat dit het allemaal waard is geweest.

Waar maken jij je Ubud waterval foto?

Zonder een foto bij een waterval ben je niet echt in Ubud geweest. Ik ben daarom benieuwd voor welke waterval jij gaat kiezen. Je kunt met dit lijstje in ieder geval alle kanten op. Laat vooral in de reacties weten welke waterval jij gaat bezoeken.

✒️ Geschreven door Frank van Dijk

Meer reistips

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *