Beste restaurants in Ubud

28 maart 2023

Frank van Dijk
Inhoud blog

Midden in de natuur vind je het paradijsje genaamd Ubud. Rijstvelden, watervallen, Ubud kent een aantal schitterende plekken. Dit maakt het ook een plek waar je daardoor heerlijk kunt dineren. Tijdens mijn bezoeken aan Ubud heb ik op de meest mooie plekjes mogen dineren en genieten van heerlijk voedsel. Daarom heb ik de beste restaurants in Ubud voor je verzameld.

1. Locavore

In het centrum van Ubud vind je een mooi luxe restaurant genaamd Lacavore. Lacavore kent een natuurlijke vibe en beschikt over heerlijk voedsel. De innovatieve gerechten zijn een mix van Indonesische, Aziatische en internationale smaken. Het menu is seizoensgebonden en er wordt veel aandacht besteed aan het gebruik van lokale ingrediënten. Zeker een aanrader als je in Ubud bent.

2. Hujan Locale

Voor een echte Ubud vibe moet je zeker naar Hujan Locale gaan. Dit tentje heeft letterlijk een uitzicht op één van de vele tempels en beschikt over het interieur wat je van een restaurant in Ubud zou verwachten. Met een heerlijk open sfeer is het een ideaal restaurant om te dineren. Het menu is geïnspireerd op traditionele gerechten en ingrediënten uit verschillende regio’s van Indonesië. Zo brengt het voedsel ook een apparte vibe met zich mee.

3. Moksa

Moska is een super plek om lekker te genieten van heerlijke salades, sandwiches, curries en meer is Moska. Dit restaurant beschikt over een prachtige tuin en serveert enkel gezonde, biologische gerechten die ook nog is lokaal geproduceerd zijn. Ondanks dat het iets verder uit het centrum licht is het zeker de moeite waard met de lekkernijen die Moksa heeft.

4. Blanco par Mandif

Een ander culinair top restaurant is Balco par Mandif. Naast dat het luxe interieur wordt gecombineerd met de natuurlijke vibe die je over in Ubud vind zijn de gerechten ook echt uniek. De gerechten zijn namelijk geïnspireerd op de schilderijen van de beroemde kunstenaar Antonio Blanco. Dit maakt dat het enorm creatieve gerechten zijn die uiteindelijk op je bordt worden geserveerd. Daarnaast is het menu een mix van Indonesische en internationale smaken.

5. Bridges

Vlak naast Blanco par Mandif vind je het restaurant Bridges. Minder luxe maar wel een restaurant met een stuk meer Bali gevoel. Je dineert namelijk heerlijk buiten (wel overdekt) met een uitzicht op de Wos-rievier. Vooral savonds lijkt het of je zit te dineren midden in de jungle. De gerechten die worden geserveerd zijn gebaseerd op de Franse en Aziatische keuken. Hierdoor krijg je een scala aan verschillende soorten gerechten. Wat een avondje Bridges super lekker en uniek maakt.

Wat is jouw favoriete restaurant in Ubud?

Nu je weet wat de beste restaurants in Ubud zijn kun je gerust een avondje heerlijk gaan genieten op deze spirituele plek. Ik ben benieuwd of je net zo’n fan van de plekken bent als ik en of je wellicht nog toevoegingen hebt aan dit lijstje. Laat het vooral in de comments weten.

✒️ Geschreven door Frank van Dijk

Meer reistips

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *