Beste hostels in Ubud

28 februari 2023

Frank van Dijk
Inhoud blog

Als je naar Bali gaat is een bezoek aan Ubud meer dan aangeraden. De natuurlijke vibe van Ubud in combinatie met de vele leuke bezienswaardigheden zorgt ervoor dat het één van de favoriete bestemmingen is onder toeristen. Om je een handje te helpen in jouw reis heb ik de beste hostels van Ubud voor je verzameld. Zo maak je een weloverwogen keuze in jouw verblijf.

1. Kuna Bali

Op loopafstand van Monkey Forrest vind je een top hostel onder de naam Kuna Bali. Met wifi, een zwembad en een ontbijtmogelijkheid beschikt het over alle ‘luxe’ die je van een hostel verwacht. Het kent een leuke sfeer met zelfs een barretje waar savonds wat gedronken kan worden. Ook zijn er activiteiten als yoga lessen en kun je gebruik maken van een massage mogelijkheid. Een ideaal hostel van een wat hoger segment.

2. Pillow Inn Ubud

Ook op loopafstand van Monkey Forrest maar iets verder uit de drukte vind je Pillow Inn Ubud. Met meerdere zwembaden en verschillende zitruimtes is het een heerlijk hostel om een aantal nachten te blijven. Je kunt er yoga lessen volgen en er is zelfs een uitzicht over de legendarische rijstvelden van Ubud. Hou je van een feestje dan kun je savonds een paar drankjes doen in de bar. Een echt hostel voor gezellige mensen.

3. Poshtel Ubud

In het hart van Ubud vind je Poshtel Ubud. Een hostel met ene heerlijke houten vibe. Helaas geen zwembad maar wel verschillende mooie plekken om heerlijk te vertoeven overdag. Zowel binnen als buiten zijn er mooie plekjes. Het voordeel is dat dit hostel een stukje goedkoper is en je toch heerlijk in het centrum van Ubud zit. Zeker een aanrader voor de reiziger met budget.

4. Ubud Rice Field House

Je komt natuurlijk naar Ubud voor de resitvelden. Met Ubud Rice Field House zit dat wel goed. Het ligt in een zijstraat van het centrum waardoor het hier heerlijk rustig is. Ondanks dat het dus in een druk gebied is lijkt het alsof je in de middel of nowhere zit. Met genoeg ruimte in de tuin en een zwembad omringt door jungle heb je bijna niet door dat je in één van de populaire bestemmingen op Bali zit. En dat voor een relatief goedkoop hostel.

5. Sunshine Vintage House

Dit hostel is meer dan een unieke ervaring. Met een enorm tweetal verdieping en leuke zitplekjes met een mooi uitzicht vergeet je bijna dat er geen zwembad is. Het hostel is enorm netjes en kent een goede vibe. Met een goedkope overnachtingsprijs is het ook een zeer goede optie voor de reiziger op budget. Daarnaast zit je in het midden van het centrum waardoor je geregeld apen voorbij zult zien kome.

Wat vind jij het beste hostel van Ubud?

Mijn top vijf hostels in Ubud weet je inmiddels. Met zowel dure als goedkope hostels weet je precies waar je kunt overnachten in de mooie spirituele hoofdstad van Bali. Ik ben erg benieuwd of jouw favoriete hostel er tussen staan en of je misschien wel aanraders hebt. Laat het vooral weten in de reacties.

✒️ Geschreven door Frank van Dijk

Meer reistips

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *