Surfen op Bali, dit zijn de 6 beste spots

16 februari 2023

Frank van Dijk
Inhoud blog

Bali is een werkelijk paradijs om te surfen. Voor zowel de beginner als de ervaren surfer zijn er talloze plekken om het water in te gaan. Niet voor niets trekken er duizenden toeristen naar Bali om te genieten van de golven die de zee te bieden hebben. Om je een handje op weg te helpen heb ik alles rondom het surfen op Bali voor je verzameld. Zo kun jij eenvoudig zelf of surfvakantie naar Bali.

Waarom surfen op Bali?

Waarom je moet gaan surfen op Bali is eigenlijk geen vraag. Voor surfers is Bali een werkelijk paradijs. Met de hoeveelheid mooie golven en schitterende stranden is er voor iedere surfer een plekje in Bali. Er zijn dan ook veel surf toeristen die een wekenlange vakantie boeken puur om de zee in te gaan en wat golven te pakken.

De hoofdrede om te gaan surfen in Bali is omdat de golven fantastisch zijn. Bijna het hele jaar door kun je genieten van surfwaardige golven. Voor zowel beginners als ervaren surfers zijn er spots om naar toe te gaan. Dit in combinatie met het lekkere weer en de geweldige stranden maakt Bali dé plek om te surfen.

Beste surfspots op Bali

Wil je zelf gaan surfen op Bali? Dan moet je zeker de onderstaande surfspots proberen.

1. Padang Padang Beach

In het schitterende Uluwatu vind je dé plek om te surfen op Bali. Padang Padang Beach is een populair strand dat dagelijks door honderden mensen wordt bezorgt. Niet alleen surfers maar ook normale toeristen komen naar Padang Padang Beach om te genieten van de zee. Echter voor surfers is deze plek bekend om de ideale golven. Het is een prima strand om te leren surfen of als je meer ervaring hebt wat golven te pakken. Als je naar Bali gaat om te surfen moet je zeker een bezoekje brengen aan Padang Padang Beach.

Surfers in het water bij Padang Padang Beach

2. Echo Beach

Wellicht is Echo Beach niet het mooiste strand van Bali, het is zeker een strand waar je heerlijk kan surfen. Dit karakteristieke zwarte strand is dagelijks gevuld met surfers die de mooie golven van Canggu pakken. Een ideaal strand om te surfen als je ervaring hebt. Ben je nieuw in de surfwereld dan kunnen de golven soms wat uitdagend zijn. Gelukkig zijn er genoeg surfscholen die je kunnen adviseren of de golven die dag goed zijn.

Het voordeel van het strand is dat het aan het leuke dorpje Canggu ligt. Hierdoor is er altijd genoeg gezelligheid en mede surfers om na je surfsessie te genieten van een biertje aan het strand. Je betaald voor een surfles 350.000 IDR.

Echo Beach vanuit de lucht met in de verte surfers in het water

3. Nyang Nyang Beach

Voor en heerlijke surfervaring ga je naar Nyang Nyang Beach. Dit strand geeft de vibes of je op een verlaten eiland bent. Vervolgens kun je genieten van de meest heerlijke golven en het witte strand. Het bereiken van het strand is een kleine uitdaging, maar eenmaal aangekomen geniet je wel van een rustig strand. Dit strand is vaak wel leuker als je al iets aan ervaring hebt.

4. Kuta Beach

Het ideale strand om leren surfen is Kuta Beach. Dit plaatsje wat tegen Denpasar aanligt beschikt over wat lagere golven waardoor het ideaal is om hier je eerste meter als surfer te maken. Een ander voordeel is dat het niet diep is bij Kuta Beach. Veel surfers ervaren de eerste keer dat ze surfen het ongemak van vermoeide schouders omdat ze de beweging niet gewend zijn. Bij Kuta Beach is het erg ondiep waardoor je terug naar achteren kan lopen in plaats van paddelen. Echter is het natuurlijk wel belangrijk dat je dit af en toe wel doet zodat je deze conditie opbouwt.

Leren surfen in Kuta
Eén van mijn eerste surflessen in Kuta

4. Balangan Beach

In het noorden van Uluwatu vind je Balangan Beach. Ook dit is weer een strand met de echte onbewoond eiland vibes. Blauw water en een wit strand helpen hier zeker aan mee. Als je niet wilt genieten van de golven is dit ook wel één van de plekken waar het drinken van een kokosnoot het lekkerst is. Ook hier geld dat je beter al wat ervaring kunt hebben zodat je niet op iemand anders aangewezen bent wanneer het niet helemaal lekker gaat. De golven zijn namelijk best wel sterk op Balangan Beach.

6. Batubolong Beach

Het tweede strand in dit lijstje wat in Canggu ligt is Batubolong Beach. Dit strand ligt iets ten oosten van Echo Beach en is zeker net zo populair. Het leuke aan dit strand is dat het helemaal gevuld is met surfwinkeltjes waar je borden kunt huren en les kunt krijgen. De golven zijn hier over het algemeen net iets minder sterk waardoor deze plek beter is wanneer je surfen wilt leren in Canggu. Ook hier betaal je 350.000 IDR per les.

7. Green Bowl

Helemaal in het zuiden van Bali vind je Green Bowl. Dit strand is wellicht niet het meest ideaal om te surfen qua golven maar het is hier enorm mooi. Het strand is namelijk zo opgebouwd dat het een trechter is richting een schitterend groen deel van het water. Dit geeft een heerlijk effect waardoor het surfen echt een magisch effect meegeeft. Vandaar dat Green Bowl niet in het lijstje van mooie surfspots in Bali mag ontbreken.

Wanneer is het surfseizoen op bali?

Het grote voordeel van surfen op Bali is dat het hele het jaar door surfseizoen is. Het hele jaar door is het ideaal om te leren surfen of te genieten van hogere golven omdat je het al aardig kan. Niet voor niets kiezen veel surfers er dan ook voor om naar Bali te gaan. Er is bijna altijd een garantie op fantastische golven.

Waar ga jij surfen?

Kan jij al surfen of ga je het eerst nog leren? Dan is Kuta of Canggu de ideale plek om te beginnen. Heb je de smaak eenmaal te pakken dan kun je naar elk strand in dit lijstje om de meest mooie golven te pakken. Heb je zelf wel eens gesurft en weet je nog mooie plekken op Bali. Laat het dan vooral in de comments weten.

Tip: lees ook leren surfen op Bali!

✒️ Geschreven door Frank van Dijk

Meer reistips

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *