Nusa Penida

Mooiste stranden op Nusa Penida

4 maart 2023

Frank van Dijk
Inhoud blog

De stranden op Nusa Penida zijn misschien wel de mooiste stranden op aarde. Nusa Penida is gevuld met een aantal fantastische plekken. Toeristische stranden tot stranden waar bijna geen toeristen komen. Wil je jouw bezoek aan Nusa Penida compleet maken dan moet je zeker een aantal stranden bezocht hebben. De mooiste stranden heb ik je voor je verzameld.

1. Diamond Beach

Eén van de allermooiste stranden op heel Bali is zeker Diamond Beach. En ondanks dat dit strand vaak in de schaduw staat van Kelingking Beach wint hij de wedstrijd hier wel. Diamond Beach is niet perse het strand waar je heen gaat om een dag te gaan chillen. Wel is het een magisch strand met een fantastisch uitzicht. Niet alleen van beneden maar ook bovenaan de rots. Om namelijk naar beneden te komen moet je een trap af en wat rotsen over klimmen. Omdat het een van de hotspots van Nusa Penida is zal het hier vaak wel druk zijn. Het is daarom aan te raden lekker vroeg te gaan zodat je het hele strand voor jezelf alleen hebt.

2. Kelingking Beach

Kelingking Beach is hét strand van de Nusa eilanden. Op bijna elke promotie voor de Nusa eilanden wordt een foto van Kelingking Beach gebruikt. Niet voor niets want het is echt een magische plek. Vanaf boven kun je genieten van een schitterend uitzicht op de dinosaurus rots. Vervolgens is het mogelijk om helemaal naar beneden te klimmen via een steile trap om vervolgens beneden op het strand uit te komen. Ook dit is geen strand om een hele dag te blijven chillen en het zal waarschijnlijk erg druk zijn. Toch is het een plek die je bezocht moet hebben.

Keleking Beach
De dinosaurus van Kelingking Beach vanuit de lucht

3. Broken Beach

Eén van de meest populaire stranden op Nusa Penida is Borken Beach. Dit unieke strand waar je niet 1,2,3 kunt zwemmen beschikt over een aantal schitterende rotsen. De rots die er het meest tussen uitspringt is die in de onderstaande foto. Doordat er jarenlang water tegen de rots aan is gekomen is er een boog ontstaan. Het kristalheldere water van de oceaan stroomt onder deze boog en creëert een adembenemend uitzicht.

Water dat onder de rotsen van Broken Beach door gaat

4. Atuh Beach

In tegenstelling tot veel andere stranden in dit lijstje is Atuh Beach één van de rustigere stranden rondom Diamond Beach. Hier komen niet dagelijks honderden toeristen op af om een kijkje te nemen op het heerlijke strand met kristalhelder water. Atuh Beach is een uniek strand omdat het beschikt over veel groen op de kliffen die zich rondom het strand vormen. Je kunt dit strand perfect combineren met een bezoek aan Diamond Beach. Deze twee liggen namelijk naast elkaar.

5. Suwehan Beach

Een stuk ten zuiden van de populaire spots rondom Diamond Beach vind je Suwehan Beach. Dit strand is een stuk rustiger dan de populaire stranden en kent een leuke vibe die je doet denken aan een onbewoond eiland. De natuur is enorm mooi groen op en rondom het strand en het zand wordt omringt door schitterende kliffen. Veel mensen gaan hier heen om hier de zonsondergang te bekijken. Omdat het hier zo rustig en stil is kan je heerlijk ontspannen en de zon onder zien gaan. Qua vibe lijkt het strand dan ook een beetje op Secret Beach op Nusa Ceningan.

6. Lumangan Beach

In het westen van Nusa Penida vind je een strand genaamd Lumangan Beach. Dit strand wat erg lijkt op Uluwatu Beach is van beide kanten strak omringt door rotsen. Dit zorgt voor een uniek beeld en een perfecte plek om mooie foto’s te schieten. Zowel van bovenaf als op het strand zelf kun je genieten van de rotsachtige omgeving. De onderwaterwereld is bij dit strand ook schitterend waardoor je hier kunt gaan snorkelen of zelfs duiken.

7. Crystal Bay

Een fantastisch strand om een middag of avond door te brengen is Crystal Bay. Dit strand is te vinden aan de oostkant van het eiland waardoor het een mooie plek is om te genieten van het uitzicht. Met wat leuke lokale restaurants rondom het eiland kun je hier genieten van heerlijke versnaperingen. Tijdens zwemmen kun je zomaar eens een duiker tegenkomen die het water uitstapt. Crystal Bay is één van de plekken waar je schitterend kunt duiken op het eiland.

Crystal Bay

8. Pandan Beach

Het strand Pandan Beach is heerlijk om een flinke dag te vertoeven en te genieten van de zee. De vibe is chill en ook deze plek geeft je het gevoel alsof je op een onbewoond eiland zit. Daarnaast ligt het vlakbij Crystal Bay waardoor je gerust daar kunt parkeren. Met een wandeling van een kwartier kom je bij dit strand uit wat je bijna voor jezelf hebt in de meeste gevallen.

9. Sun Sun Beach

In het noorden, met een schitterend uitzicht op Bali, vind je vlakbij het centrum het strand genaamd Sun Sun Beach. Dit strand is kilometers lang en beschikt over veel leuke restaurants en andere barretjes aan het water. Er zitten veel hotels en verblijven in de buurt waardoor dit het strand to go is voor veel toeristen die geen zin hebben om ver te reizen.

Wat vind jij het beste strand op Nusa Penida?

Van de oneindig veel stranden op Nusa Penida heb ik de beste negen voor je verzameld. Maar ik ben vooral benieuwd naar jouw favoriete strand. Is het Diamond Beach of Kelingking Beach? Of hou jij net als ik van wat meer rustigere stranden. Laat het weten in de reacties.

✒️ Geschreven door Frank van Dijk

Meer reistips

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *