Nusa Penida

Beste restaurants op Nusa Penida

25 maart 2023

Frank van Dijk
Inhoud blog

Ben je op de toeristische attractie Nusa Penida? Dan ben je waarschijnlijk hele dagen bezig met het ontdekken van de schoonheid van het eiland. Echter naast de schoonheid van de natuur op Nusa Penida kun je ook genieten van heerlijke restaurantjes op de meest mooie plekken. De mooiste restaurants van Nusa Penida heb ik voor je verzameld.

1. Penida Colada

Aan het strand gelegen, met een uitzicht op Bali, vind je het restaurand Penida Colada. Werkelijk een prachtig plekje om de hele dag te kunnen zitten en te genieten van het uitzicht. Je kunt zitten aan een tafel op plaatsnemen op de traditionele Balinese rugzakken. Naast het lekkere uitzicht is het voedsel ook heerlijk. Geniet van lokale gerechten die bijvoorbeeld die dag nog gevangen zijn in de zee waar je op uitkijkt. Ook voor vegetarische gerechten kun je bij Penida Colada terecht.

2. The Chill

De plek om eerder te gaan ontbijten of van een lekkere lunch te genieten is The Chill. Aan de noordoostkust van Nusa Penida gelegen is het een perfect plekje om te ontbijten voordat je doorrijdt naar Diamond Beach. Omdat The Chill iets meer op hoogte ligt heb je een fantastisch uitzicht op de zee. Ook kun je genieten van het zwembad en de verschillende zitplekken die The Chill te bieden heeft. Naast het eten hebben ze ook heerlijke sapjes en andere lekkernijen.

3. Bintang Resto

In het populaire oostdeel van het eiland vind je een heerlijk lokaal tentje genaamd Bintang Resto. Een plek met een heerlijke vibe omringt door palmbomen serveert de heerlijkste lokale tentjes gerechten waar je heerlijk van kunt gaan genieten. Naast internationale gerechten is het vooral aan te raden om hier heerlijk te genieten van het lekkere eten wat de Nusa Eilanden te bieden hebben. Mijn favoriet is de kipsaté, de pindasaus is onbeschrijfelijk lekker.

4. Warung NG

Wat meer binnenlands kun je genieten van heerlijk lokaal voedsel bij Warung NG. Deze plek is omringt door heerlijke natuur waardoor je helemaal niet meer het gevoel hebt dat je op een eiland zit. Geniet hier van de meest heerlijke lokale gerechten zoals vis en kip. Een echte aanrader als je bijvoorbeeld terugkomt van Kelingking Beach.

5. Full Moon Bar & Restaurant

Full Moon Bar & Restauarant is een heerlijke plek om te gaan dineren en te genieten van live muziek. Het ligt aan de zee waardoor het uitzicht super mooi is. Ook vanaf deze plek heb je weer een mooi uitzicht over Bali. Het ligt dicht bij het centrum waardoor je eenvoudig na een avondje genieten een taxi terug kunt pakken naar je villa of hotel op Nusa Penida. Het menu is gevuld met lokale lekkernijen.

Wat is jouw favoriete restaurant op Nusa Penida?

Nu je in mijn ogen de beste restaurants van Nusa Penida hebt gevonden ben ik erg benieuwd naar die van jou. Waar ga jij het liefst uiteten als je op dit heerlijke eiland bent? Laat het vooral weten in de reacties en wie weet voeg ik jouw favoriet aan mijn lijst toe.

✒️ Geschreven door Frank van Dijk

Meer reistips

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *