Nusa Lembongan Bali

Mooiste stranden op Nusa Lembongan

7 april 2023

Frank van Dijk
Inhoud blog

Het kleine broertje, Nusa Lembongan, beschikt over een aantal mooie hotspots die je bezocht moet hebben wanneer je naar de Nusa Eilanden gaat. Op Nusa Lembongan vind je dat ook enorm veel mooie stranden om een dagje door te brengen. Vaak zijn deze stranden een stuk rustiger dan Nusa Penida waardoor het veel chiller is om hier een stranddag te houden. De mooiste stranden van Nusa Lembongan heb ik voor je verzameld.

1. Dream Beach

Het mooiste strand op Nusa Lembongan is by far Dream Beach. Dit strand wat niet voor niks is omringt door mooie beach clubs en mooie plekken om te overnachten voldoet aan alles eisen van een goed strand. Het zand is wit en het water blauw, wat maakt dat het echt een paradijselijk strand is. Het strand is goed bereikbaar omdat het een parkeerplaats deelt met Devil’s Tears. Je kunt jouw bezoek aan Dream Beach daarom goed combineren met een bezoek hieraan. Daarnaast zijn er een aantal mooie schommels aanwezig om heerlijke foto’s voor je social media te schieten.

Dream Beach, in mijn ogen hét strand van Nusa Lembongan

2. Mushroom Bay Beach

Een strand wat omringt is door mooie restaurants is Mushroom Bay Beah. Dit maakt dat je hier heerlijk kunt genieten van lokaal eten en ondertussen kunt genieten van de rust van deze baai. Ook op het strand zelf kun je je heerlijk vertoeven. De golven zijn wat minder hoog dan Dream Beach wat het water rustiger maakt. Echter varen er wel veel boten rond met bijvoorbeeld duikers aan boord. Ook is Mushroom Bay Beach een plek waar boten vertrekken richting Sanur. Toch blijft het een heerlijk plekje om lekker te vertoeven onder de zon. Maar ook om de zonsondergang te bekijken is dit een heerlijk eiland.

3. Jungut Batu Beach

Het eerste strand wat toeristen vaak te zien krijgen is Jungut Batu Beach. Op dit strand komen de meeste toeristen aan op Nusa Lembongan. Vanaf het begin zal je ervaren hoe mooi het strand is wat ligt vlak voor het centrum. Savonds bruist het hier van de restaurants en kun je genieten van de zon die onder gaat. Ook kun je hier goed zwemmen mits je rekening houdt met de vele boten die hier varen.

Jungut Batu Beach
In het water van Jungut Batu Beach liggen bijna altijd boten die komen en gaan

4. Mangrove Beach

Als je nooit gaat snorkelen of de mangrove van Nusa Lembongan gaat bezoeken zal je dit strand waarschijnlijk niet tegenkomen. Zonde want het heeft een schitterend uitzicht op Bali. Voor het mangrove bos ligt namelijk een heerlijk uitgestrekt strand met enorm veel restaurants waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen en dineren. Ook kun je er goed zwemmen. Ook hier varen boten maar dit zijn enkel kleine boten waardoor je ze je goed kunnen zien. Daarnaast ligt er voor dit strand een geweldig koraal waar je heerlijk kunt snorkelen. Dit is een van de mooiste snorkel plekken op de Nusa eilanden. Zeker een activiteit die je tussen je stranddag door kunt doen.

Mangrove van Nusa Lembongan met op de achtergrond het strand

5. Sandy Bay

Of je het officieel een strand mag noemen weet ik niet. Maar Sandy Bay kent zeker wel zand aan water waardoor ik deze alsnog in het lijstje op wilde nemen. Sandy Bar kent net als Devil’s Tear een spectaculair uitzicht over de rotsen aan de zee. Waardoor dit een ideale plek is om savonds te genieten van de zonsondergang en bij een restaurant aan te schuiven.

Wat vind jij het mooiste strand van Nusa Lembongan?

Nusa Lembongan beschikt zeker over een aantal schitterende stranden. Ik ben benieuwd welk strand jij als eerste gaat bezoeken nu je mijn lijstje hebt gelezen. Wellicht vind jij een ander strand het mooist in plaats van Dream Beach. Laat het vooral weten in de reacties.

✒️ Geschreven door Frank van Dijk

Meer reistips

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *