Nusa Lembongan Bali

Beste restaurants op Nusa Lembongan

24 maart 2023

Frank van Dijk
Inhoud blog

Ben je op het magische eiland Nusa Lembongan? Dan zijn er een aantal top plekken waar je een bezoek aan moet brengen. Naast de mooie plekken kun je ook heerlijk uiteten in Nusa Lembongan. Zo zijn er enorm veel leuke restaurantjes waar je de hele avond kunt genieten van gezelligheid en heerlijk voedsel. De leukste restaurants op Nusa Lembongan heb ik voor je verzameld.

1. Ginger & Jamu

In het centrum van Nusa Lembongan vind je Ginger & Jamu. Dit restaurant ligt aan Jungut Batu Beach waardoor het over een super mooi uitzicht beschikt. Het restaurant is ook bijna met het strand verweven omdat je letterlijk met je voeten in het zand kunt gaan zitten. Zeker een plek waar je heerlijk de zonsondergang kunt bekijken en kunt genieten van de heerlijke rust van de zee. Het menu heeft veel vegetarische en veganistische opties en biedt onder andere heerlijke verse sappen en smoothies.

2. Sandy Bay Beach Club

Eén van de mooiste plekken op Bali om lekker heel de dag te vertoeven is Sandy Bay Beach Club. Deze beach club heeft een heerlijk zwembad en een uitzicht op de zee. Het ligt vlak naast Devil’s Tears waardoor je nog net deze rotsen kunt zien als je goed kijkt. Helaas is het vanuit deze hoek niet mogelijk om de zonsondergang te zien maar je kunt er wel heerlijk genieten van een heerlijk diner. Ze hebben heerlijke westerse en lokale gerechten. Het voordeel is dat je hier heel de avond kunt blijven hangen als je dat wilt.

3. Muntigs Bar & Restaurant

Zoals vele bezoekers van Nusa Lembongan zullen weten is het uitzicht boven op de berg over het centrum van het eiland echt fantastisch. Door te gaan dineren bij Muntigs Bar & Restaurant kun je letterlijk eten met uitzicht op dit fantastische uitzicht. Je kijkt uit over de zee, Jungut Batu Beach en de haven (als je het al een haven mag noemen) waar je aankomt wanneer je aankwam op Nusa Lembongan. Het menu biedt gerechten zoals pizza, pasta en hamburgers, maar er zijn ook Indonesische gerechten beschikbaar.

4. Hai Bar & Grill

Met uitzicht op de mooie Mushroom Bay vind je een restaurant genaamd Hai Bar & Grill. Een heerlijke plek om de echte Bali vibe te ontdekken. Je dineert namelijk in een heerlijk van hout gebouwd restaurant om vervolgens van de meest heerlijke gerechten te genieten. Met een aantal zwembaden en de zee dicht in de buurt kun je zelfs tussen het voor en hoofdgerecht nog rustig even een frisse duik nemen. Hai Bar & Grill biedt een mix van internationale en Indonesische gerechten aan waardoor er voor een ieder wat lekker is.

5. Warung Bumbu

Niet voor het mooie uitzicht of de geweldige plek, maar wel voor de echte lokale ervaring ga je naar Warung Bumbu. Je geniet hier van de meest heerlijke lokale gerechten om de echte Indonesische vibe te ervaren. Het grote voordeel van het bezoeken van een lokaal tentje is dat het goedkoop en enorm lekker is. Zeker een aanrader wanneer je op Nusa Lembongan bent.

Wat is jouw favoriete restaurant op Nusa Lembongan?

De restaurants in dit lijstje zijn zekerweten een aanrader om te bezoeken. Ze beschikken over de meest lekkere gerechten en zijn vaak te vinden op magische plekken. Dit maakt Nusa Lembongang ook één van de meest mooie plekken om te genieten van een diner. Ik ben erg benieuwd of jij op Nusa Lembongan bent geweest en wat dan jouw favoriete restaurant is. Laat het vooral weten in de reacties.

✒️ Geschreven door Frank van Dijk

Meer reistips

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *