Nusa Lembongan

Dingen om te doen

Leukste verblijven

p

Praktische info

Misschien wel het eiland met de beste vibe, Nusa Lembongan. Dit eiland ligt het dichtst bij Bali en is net als Nusa Ceningan minder toeristisch. Mede hierdoor hangt er een heerlijke vibe van de locals en de toeristen die er komen. Er zijn enorm veel leuke dingen te doen en kent een aantal magische plekjes. Op een ieder zijn planning zou dit prachtige eiland moeten staan.

6 bezienswaardigheden op Nusa Lambongan

Nusa Lambongan, één van de twee kleine broertjes van Nusa Penida. Ondanks dat het een stuk kleiner is, is het net als de andere Nusa eilanden een populaire bestemming op Bali. Er hangt namelijk een speciale vibe op Nusa Lambongan. Het is er rustiger en daarom ook minder toeristisch. Een ideaal eiland om ongeveer één of twee dagen op rond te hangen. Om er voor te zorgen dat jij al het belangrijke gaat zien op Nusa Lambongan hebben we de leukste dingen om te doen voor je verzameld.

Genieten van de golven bij Devil’s Tears

In het zuiden vind je een fantastische klif genaamd Devil’s Tears. Deze pas vernieuwde omgeving is nu extra makkelijk aan te reizen waardoor je er makkelijk komt en van klif naar klif beweegt. Je kunt genieten van de wilde zee die kapot slaat tegen de stijle rotsen. Zeker in de ochtend wanneer de zon opkomt is het een magische plek om te bezoeken.

Heerlijk ontspanen op Dream Beach

Het bekendste strand van Nusa Lambongan is Dream Beach. Dit strand beschikt over heerlijk wit zand en blauw water. Een fantastische plek om lekker te relaxen en te genieten van de warme zon. Het grootste deel van het strand bestaat uit zand waardoor je heerlijk kunt zwemmen in de zee en weinig last hebt van steentjes. Dit alles vormt een fantastisch plaatje.

Rijden over de Yellow Bridge

Eén van de dingen waar Nusa Lambongan bekend om staat is de artistieke gele brug die de verbinding vormt met Nusa Ceningan. Via deze brug kun je eenvoudig oversteken. Daarnaast ken het een mooi uitzicht met de vele gewassen die op het water verbouwd worden. Let wel op want de brug is erg smal en een botsing met je tegenligger ligt op de loer. Tocht blijft dit één van de trekpleisters van het eiland.

Yellow Bridge

Daytrip naar Nusa Ceningan

Ben je meer dan één dag op Nusa Lambongan dan adviseren we je om zeker eens te gaan kijken op het kleinste broetje van de Nusa eilanden. Een daytrip naar Nusa Ceningan is enorm leuk en ook zo aan te rijden. Via de Yellow Bridge ben je binnen vijf minuten overgestoken en kun je ook dit mooie eiland ontdekken.

Meer over Nusa Ceningan.

Snorkelen in de zee

Als je iets zeker wilt doen op Nusa Lambongan is het snorkelen bij het fantastische koraal. Het eiland kent namelijk op een worpafstand schitterende koralen waar je vlak overheen kan zwemmen. Je kunt dit samen doen met een privé gids of met een tour. In vele gevallen bestaat de trip uit het ontdekken van het koraal vlak voor Nusa Lambongan en vertrek je daarna verder om het koraal bij ‘The Wall’ van Nusa Penida te ontdekken.

Zonsondergang bekijken op Jungut Batu Beach

Dit strand is niet te vergelijken met de vele stranden die je op het eiland tegenkomt. Buiten dat Jungut Batu Beach ook de haven van Nusa Lambongan vormt is het volledig uitgestrekt over het noordwesten van het eiland. Je kunt hier prachtig genieten van het uitzicht en heerlijk eten aan het water. Veel mensen komen hier savonds om te mediteren en te genieten van de laatste zonnestralen voordat de duisternis zich keer over het eiland. Ons advies is zeker om een keertje terug te komen buiten het reizen om.

Jungut Batu Beach

Verblijven in Canggu

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa.

 

Hotels in Canggu

Villa's in Canggu

Guesthouses in Canggu

Reistips voor Nusa Lembongan

  Veelgestelde vragen

  Kom alles te weten over Nusa Lembongan. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons dan zeker even weten. We beantwoorden jouw vragen over Nusa Lembongan graag!

    

   Wat te doen op Nusa Lembongan?

   Op Nusa Lembongan kun je een bezoek brengen aan Devil’s Tears, ontspannen op één van de mooie stranden en op fantastische plekken snorkelen. Daarnaast zijn er nog veel meer dingen te doen op Nusa Lembongan.

   Hoe kom je op Nusa Lembongan?

   Je komt op Nusa Lembongan met de boot. Vanuit Bali vertrek je vanuit Sanur. Je kunt ook vertrekken vanuit Lombok, de Gili eilanden of Nusa Penida.

   Welk strand op Nusa Lembongan?

   Het mooiste strand op Nusa Lembongan is Dream Beach. Dit strand beschikt over schitterend blauw water en een schitterend wit strand.

   Wat is mooier Nusa Penida of Nusa Lembongan?

   Zowel Nusa Penida als Nusa Lembongan is enorm mooi. Op Nusa Penida heb je meer mooie bezienswaardigheden. Nusa Lembongan wordt door vele als leuk bestempeld omdat het niet zo toeristisch is.

   Hoe lang verblijven op Nusa Lembongan?

   Je kunt op Nusa Lembongan het beste één tot twee dagen verblijven. Je kunt binnen twee dagen alle leuke bezienswaardigheden zien. Voor Nusa Ceningan heb je nog een andere dag nodig.

   Zo kom je op Nusa Lambongan

   Nusa Lambongan is een eiland en is daarom voor toeristen alleen te bereiken met de boot. Vanuit verschillende omliggende plekken gaan er boten naar Nusa Lambongan. Vanuit Bali is het meest handige om te vertrekken uit de havenstad Sanur. Voor ongeveer 300.000 UDR/€21,- koop je een retour die je kunt gebruiken om zowel van Nusa Lambongan als Nusa Penida terug te keren.

   Ook kun je direct de boot pakken vanaf Nusa Penida. Dit doe je niet naar de officiele haven maar naar de Yellow Bridge. Je kunt een kaartje kopen voor 50.000 UDR/€3,50. Je hoeft deze niet vooraf te reserveren. Je bent dan na ongeveer een kwartier varen op Nusa Lambongan.

   Ga je varen vanaf Sanur dan is het advies om zeker online een kaartje te kopen. Doe je dit namelijk niet dan betaal op je locatie vaak veel te veel voor hetzelfde kaartje. Online kun je snel en veilig tickets kopen.

   Vervoer op Nusa Lambongan

   Qua vervoer verschillende kleinere Nusa eilanden flink van Nusa Penida. Er wordt op het eiland namelijk bijna geen gebruik gemaakt van auto’s. Je kunt je laten vervoeren door kleine vrachtwagen achtige wagens met achterin plek voor meerdere personen. Deze dienen over het hele eiland als taxi waardoor je niet perse zelf hoeft te rijden.

   Toch is het net als op Nusa Penida ideaal om zelf de scooter te pakken en het eiland te ontdekken. Omdat het geen groot eiland is en er weinig toeristen zijn is het verkeer enorm rustig. Het nadeel is wel dat er enorm veel slechte wegen zijn waardoor je alsnog voorzichtig moet zijn.

   Locatie en omgeving

   Nusa Lembongan is net als de andere Nusa eilanden omringt door kilometers of zee. Nusa Lembongan is het eiland wat het dichtst bij Bali in de buurt ligt. Het eiland is daarom enkel bereikbaar via de boot uit bijvoorbeeld Bali. Vanuit daar ben je binnen een half uurtje op het eiland. De omgeving op Nusa Lembongan is vrij rustig. Het is minder toeristisch maar kent wel een gezelliger centrum dan Nusa Penida. Hier kun je heerlijk eten en drinken en de leukste activiteiten inplannen.