De Nusa Eilanden is een trekpleister waar iedere toerist in Bali geweest moet zijn. De Nusa eilanden is een klein groepje eilanden wat onder Bali ligt. Officieel horen deze eilanden ook bij Bali waardoor veel mensen ook deze eilanden bewust bezoeken. Met de boot zijn de eilanden binnen een uur te bereiken waardoor het eenvoudig past binnen een reis van een paar weken op Bali. De eilandengroep bestaat uit de eilanden Nusa Penida, Nusa Lembongan en het kleine zusje Nusa Ceningan. Ze liggen tegen elkaar aan en zijn makkelijk te bereiken vanaf een ander eiland. Tussen de eilanden Nusa Lembongang en Nusa Ceningan ligt zelfs een brug die er voor zorgt dat je eenvoudig met een scooter beide eilanden kunt bereiken.

13 bezienswaardigheden op de Nusa eilanden

De Nusa eilanden zijn drie parreltjes net onder Bali. Niet voor niets dat veel toeristen ook een bezoek aan in ieder geval één van deze iconische eilanden maakt. Elk eiland heeft zijn eigen bezienswaardigheden en vibe. Op Nusa Penida kun je veel meer toeristische dingen doen. Van bekende stranden en uitzichtpunten tot het ontdekken van de mooie bergen. Nusa Lembongan en Nusa Ceningan zijn een stuk kleiner. Ze zijn minder toeristisch en kennen andere soort bezienswaardigheden. De leukste bezienswaardigheden voor de Nusa eilanden hebben we daarom voor je verzameld.

Diamond Beach

Een van de prachtigste stranden van Indonesië is gelegen in het oosten van het eiland Nusa Penida. Diamond Beach bevindt zich aan de voet van een steile klif en is enkel toegankelijk via een smalle trap. Wanneer je deze nauwe treden afdaalt, word je beloond met een adembenemend wit strand en kristalhelder blauw water. Het is dan ook geen verrassing dat je jaarlijks vele foto’s van dit strand op Instagram tegenkomt.

Blue Lagoon

Op Nusa Ceningan is het mogelijk om het meest heldere water te vinden dat je ooit hebt gezien. Het water is omringd door rotsen en wordt niet voor niets Blue Lagoon genoemd. Het is een prachtige plek om foto’s te maken en te genieten van de golven die tegen de rotsen slaan. Als je een drone hebt, kun je hier nog spectaculairdere beelden vastleggen.

Kelingking Beach

De meest iconische plek op Nusa Penida blijft Kelingking Beach. Niet alleen door de dinosaurus achtige rots maar ook door het strand zelf. Vanaf boven heb je een mooi overzicht van het geheel, beneden vind je mooi blauw water en een strand waar je heerlijk op kunt relaxen. Met wat geluk spot je hier zelfs apen en mantas.

Keleking Beach

Devil’s Tears

In het zuiden van Nusa Lembongan, waar de zee woest is en de kliffen hoog zijn, ligt Devil’s Tears. Een plek van ongeëvenaarde schoonheid en mystiek. Als je geluk hebt, kun je er getuige zijn van een prachtige zonsopgang, wanneer de lucht zich vult met oranje, rood en roze tinten en de zee lijkt te veranderen in een spiegel van vuur. Het is een ruige plek en daardoor niet geschikt voor iedere toerist.

Crystal Bay

Terwijl je op Bali bent, is het bewonderen van de zonsondergang altijd een onvergetelijke ervaring. Maar als je op zoek bent naar de meest magische plek om de zon te zien zakken in de zee, dan moet je zeker naar Crystal Bay op Nusa Penida gaan. Dit afgelegen strand wordt omringd door torenhoge kliffen en is, in tegenstelling tot Diamond Beach en Kelingking Beach, gemakkelijk te bereiken. De omgeving is adembenemend, met enorme rotsformaties die uit het water rijzen en een perfecte achtergrond vormen voor foto’s van de zonsondergang. Als je nog niet genoeg hebt van de prachtige omgeving, kun je genieten van de heerlijke gerechten in de nabijgelegen restaurants terwijl je geniet van de rustgevende geluiden van de oceaan. Kortom, als je wilt genieten van een onvergetelijke avond, dan is Crystal Bay de perfecte plek voor jou!

Crystal Bay

Dream Beach

Het meest bekende strand van Nusa Lambongan is Dream Beach. Het wordt gekenmerkt door fijn wit zand en kristalhelder blauw water. Een uitstekende locatie om tot rust te komen en te genieten van de warme zonnestralen. Het grootste deel van het strand bestaat uit zand, waardoor je zorgeloos kunt zwemmen in de zee zonder last te hebben van vervelende steentjes. Dit alles creëert een prachtig tafereel dat je niet snel zult vergeten.

Yellow Bridge

Nusa Lambongan staat bekend om vele dingen, maar één van de meest iconische is de artistieke gele brug die het eiland verbindt met Nusa Ceningan. Wanneer je deze brug oversteekt, word je begroet door een prachtig uitzicht op de talloze gewassen die op het water worden verbouwd. Maar wees gewaarschuwd: de brug is uiterst smal en een botsing met tegenliggers is niet ondenkbaar. Ondanks dit risico is de brug nog steeds een van de grootste attracties van het eiland en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Yellow Bridge

Secret beach

Als je op zoek bent naar een afgelegen strand, dan is Secret Beach een perfecte plek voor jou. Zoals de naam al doet vermoeden, is het niet het meest makkelijk bereikbare strand en het zit iets wat verstopt. Maar maak je geen zorgen, er staan ruim van te voren bordjes om je te helpen deze mooie plek te vinden. Eenmaal beneden bij het strand aangekomen, kun je genieten van bijna een privé strand, omdat weinig mensen van deze plek afweten. Het uitgestrekte witte strand met het blauwe water is soms helemaal voor jezelf. Je voelt de rust en de sereniteit die deze plek te bieden heeft. Het is bijna alsof de tijd hier stil staat zodra je geniet van deze prachtige omgeving.

Snorkelen en duiken

Snorkelen en duiken is rond de Nusa Eilanden echt prachtig. Zo is de bekendste spot Manta Point. Een plek waar je kunt genieten van metersgrote mantas in het water. Of je deze nu vanaf het oppervlakte ziet of van onderaf, het is een ervaring om nooit te vergeten. Naast Manta point zijn er nog talloze andere spots waar je het water in kunt en kunt genieten van mooie vissen een fantastisch koraal.

Jungut Batu Beach

Jungut Batu Beach strekt zich volledig uit over het noordwesten van Nusa Lembongan en fungeert bovendien als haven. Hier kun je niet alleen genieten van het adembenemende uitzicht, maar ook heerlijk dineren aan de waterkant. ’s Avonds komen veel mensen hier om te mediteren en te genieten van de laatste zonnestralen voordat de duisternis valt. Ervaar de magie van dit strand zelf!

Jungut Batu Beach

Teletubbies Hill

Verscholen tussen de prachtige natuur liggen enkele heuvels die bekend voorkomen. De Teletubbies Hill, zoals de naam al doet vermoeden, doen denken aan de heuvels uit het bekende televisieprogramma De Teletubbies. Het is heerlijk om met je scooter door deze bergen te rijden en op verschillende uitkijkpunten foto’s en video’s te maken. Misschien ben jij wel de eerste die een echte Teletubbie spot tussen de heuvels. Het is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

Verblijven op de Nusa eilanden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa.

 

Hotels op de Nusa eilanden

Villa's op de Nusa eilanden

Guesthouses op de Nusa eilanden

Reistips voor Nusa eilanden

  Veelgestelde vragen

  Kom alles te weten over de Nusa eilanden. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons dan zeker even weten. We beantwoorden jouw vragen over de Nusa eilanden graag!

    

   Welk Nusa eiland is het leukst?

   Het leukste Nusa eiland hangt af van wat je leuk vind. Nusa Penida heeft de leukste bezienswaardigheden. Nusa Lembongan en Nusa Ceningan zijn daarintegen een stuk rustiger.

   Hoeveel dagen Nusa eilanden?

   In totaal heb je tussen de drie en vijf dagen nodig voor alle Nusa eilanden. Zo kun je in ieder geval elk eiland bezoeken. Ook kun je kiezen voor een dagtrip naar Nusa Penida.

   Hoe kom je op de Nusa eilanden?

   Je komt op de Nusa eilanden per bood. Vanuit Bali vertrekt de boot vanaf Sanur of Padangbai. Ook is het mogelijk om de boot te pakken vanuit Lombok, de Gili eilanden of Nusa Lembongan.

   Zo kom je op de Nusa eilanden

   De Nusa eilanden zijn eilanden die enkel per boot bereikbaar zijn. Helaas is het niet mogelijk om erheen te vliegen, aangezien het eiland geen vliegveld heeft. Als je nog niet op een van de Nusa eilanden bent, is de meest logische keuze om de boot te nemen vanuit Sanur, een plaatsje op Bali. Voor een retour naar een van de Nusa-eilanden betaal je ongeveer 300.000 IDR/€21,-. Er vertrekken boten naar Nusa penida en Nusa Lembongan.

   Tussen de eilanden Nusa Penida en Nusa Lembongan gaan ook boten. Deze vertrekken vanaf de Yellow Bridge en komen op verschillende havens aan.

   Het is wel aan te raden om als toerist vooraf een boot te boeken, omdat je anders ter plaatse vaak veel meer betaalt voor een kaartje. De eerste keer dat ik naar Nusa Penida ging, betaalde ik bijvoorbeeld 500.000 IDR/€35,- voor mijn kaartje. Online zijn de kaartjes veel goedkoper en dat scheelt flink.

   Vervoer en verkeer op de Nusa eilanden

   Het verkeer verschilt erg per eiland. Op Nusa Penida rijden gewoon auto’s rond maar op Nusa Lembongan en Nusa Ceningan enkel kleine vrachtwagentjes. Op alle Nusa eilanden is het mogelijk om gewoon een scooter te huren en rond te rijden. Een scooter kost vaak niet meer dan 80.000 IDR/€5,- per dag.

   Locatie en omgeving

   De eilanden verschillen ook qua omgeving erg van elkaar. Op alle drie de eilanden zijn niet al te hogen bergen te vinden. Daarnaast is het vrij rotsachtig. Zo kun je op Nusa Penida makkelijk boven de wolken uitkomen als deze een keer niet heel hoog zijn.

   Het weer op de Nusa eilanden

   Het weer is over het algemeen iets beter dan op Bali. Maar omdat Nusa Penida vrij hoog is blijven er wel wolken hangen waardoor het vaak net zo regenachtig is als op Bali zelf. Verder is het weer bijna altijd rond de 30 °C waardoor het heerlijk is om naar het strand te gaan en te genieten van de zon.

   Nusa Penida

   De grootste en meest bekende van de drie is Nusa Penida. Je herkent het eiland waarschijnlik aan de foto’s van Kelingking Beach. Dit is dé trekpleister van het eiland. Naast dit strand kent Nusa Penida nog veel meer fantastische plekken om te bezoeken. Van stranden tot geweldige bergtoppen. Nusa Penida heeft alles om zeker een aantal dagen op te verblijven. Omdat het iets van Bali afligt is het ook een stuk minder toeristisch. Je komt daarom meer locals tegen en geniet van hun manier van leven.

   Nusa Penida

   Nusa Lembongan

   In tegenstelling tot Nusa Penida is Nusa Lembongan een stuk kleiner. Je kunt het eiland eenvoudig binnen een paar uren helemaal ontdekken. De vibe op Nusa Lembongang is ook anders. Het is een stuk rustiger en kent een veel minder toeristische vibe. Iets wat er voor zorgt dat veel mensen liever hier verblijven dan op de andere Nusa eilanden. Op Nusa Lembongan is genoeg te doen. Er zijn enorm veel mooie witte stranden en genoeg plekken om te snorkelen bij schitterend korraal.

   Nusa Lembongan Bali

   Nusa Ceningan

   De kleinste maar zeker niet de minste van de Nusa eilanden is Nusa Ceningan. Dit kleine eiland is makkelijk binnen een uur rond te rijden. Omdat het minder toeristisch is zul je dit moeten doen op verschrikkelijke paden en wegen. Echter bevinden zich hier fantastische plekken om te bezoeken. Je geniet van de mooiste stranden en schitterende uitzichten. Daarnaast is het eiland via een brug verbonden aan Nusa Lembongang waardoor je eenvoudig tussen beide eilanden kan reizen.

   Nusa Ceningan vanuit de lucht