Nusa Ceningan

Dingen om te doen

Leukste verblijven

p

Praktische info

Nusa Ceningang is een klein stukje paradijs gelegen tussen haar zuster eilanden in. Het eiland is klein en makkelijk in een uur rond te rijden. Toch kent het gigantisch veel mooie plekken waar je zeker een bezoekje aan moet brengen als je over de Nusa eilande rondtrekt. Dit eiland is eenvoudig te bereiken via een brug vanaf Nusa Lembongan. Zo weet je dat je makkelijk een dagbezoek naar Nusa Ceningang kunt brengen.

6 bezienswaardigheden op Nusa Ceningan

De kleinste, maar zeker niet de minste van de Nusa eilanden. Met een paar fantastische plekken beschikt Nusa Ceningan over de trekpleisters om zeker een dag op dit eiland door te brengen. De leukste plekken op Nusa Ceningang hebben we voor je verzameld. Zo weet je zeker dat jouw reis compleet is.

Rijden over de Yellow Bridge

Wil je naar Nusa Lambongan dan zul je over de Yellow Bridge moeten. Via deze brug heb je een mooi overzicht over beide eilanden en rij je over het stukje zee tussen beide eilanden in. Op dat moment realiseer je hoe magisch deze plek eigenlijk is. Pas wel op voor tegenliggers. De Yellow Bridge is niet erg breed en een klein foutje is zo gemaakt.

Yellow Bridge

Blue Lagoon

Hier vind je misschien wel het meest blauwe water op heel het eiland. Niet voor niets wordt deze mooie plek tussen de rotsen in dan ook Blue Lagoon genoemd. Je kunt hier de meest magische foto’s schieten genieten van het water dat op de rotsen kapot slaat. Ook met een drone kun je magische beeldenschieten.

Secret Point Beach

Tegenover Blue Lagoon kun je genieten van een heerlijk strand in dit blauwe water. Met hoge golven is het op goeie dagen echt een uitdagend strand waar je op moet passen dat je niet mee genomen wordt door de sterke zee. Echter op wat rustigere dagen kun je hier heerlijk relaxen. Voor de echte adrenaline junkies is er een springplank gemaakt waar je vanaf kunt springen. Dit is echter wel op meters hoog en redelijk diep op zee. Gelukkig zijn er altijd mensen die je willen helpen door een autoband het water in te gooien.

Secret beach

Zoals de naam al doet vermoedenis Secret Beach niet het meest makkelijk bereikbare strand en zit het iets wat verstopt. Gelukkig voor jou staan er ruim van te voren bordjes om alsnog deze mooie plek te vinden. Eenmaal beneden bij het strand aangekomen geniet je bijna van een privé strand omdat weinig mensen van deze plek afweten. Je hebt het uitgestrekte witte strand met het blauwe water soms helemaal voor jezelf. Dan merk je toch waarom mensen het Secret Beach noemen.

Ceningan Cliffs

Het meest mooie uitzicht op het hele eiland vind je op Ceningang Cliffs. Via een verschrikkelijk pad kun je het hele eiland rondrijden binnen een uur. Richting het noord oostelijke uiteinde vind je een fantastisch uitzichtpunt op hoogte. Vanaf dit punt kijk je uit op Nusa Penida. Zeker wanneer je dit eiland voor het eerst ziet realiseer je hoe groot de eilanden eigenlijkecht zijn. Je kunt hier genieten van een heerlijk zwembad, het uitzicht en wat heerlijke versnaperingen. Het is de rit meer dan waard.

Rij een rondje op de scooter

In het noorden van het eiland vind je veel minder toeristen en krijg je een inkijk in het leven van de locals op Nusa Ceningan. Het is daarom enorm tof om het eiland rond te reiden en zelf je magische plekjes van het eiland te ontdekken. Met de scooter ben je ongeveer een uurtje bezig om het eiland helemaal rond te gaan. Houd wel rekening met de vertraging door de mooie uitzichtpunten.

Verblijven in Canggu

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa.

 

Hotels in Canggu

Villa's in Canggu

Guesthouses in Canggu

Reistips voor Nusa Ceningan

  Veelgestelde vragen

  Kom alles te weten over Nusa Ceningan. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons dan zeker even weten. We beantwoorden jouw vragen over Nusa Ceningan graag!

    

   Hoe groot is Nusa Ceningan?

   De opperlakte van Nusa Ceningan is 3,29 km². Je kunt het eiland binnen een uur rondrijden met een scooter.

   Wat te doen op Nusa Ceningan?

   Op Nusa Ceningan heb je mooie bezienswaardigheden zoals Blue Lagoon, Secret Beach en Secret Point Beach. Het eiland is klein waardoor je alle bezienswaardigheden in een dag kunt zien.

   Hoe kom je op Nusa Ceningan?

   Je komt op Nusa Ceningan via de Yellow Bridge die een connectie vormt tussen Nusa Ceningan en Nusa Lembongan. Je kunt vanaf Bali de bood naar Nusa Ceningan pakken.

   Zo kom je op Nusa Ceningan

   De enige manier om op Nusa Ceningan te komen is via Nusa Lembongan. Beide eilanden zijn via een brug met elkaar verbonden. Wil je vanaf Bali naar Nusa Ceningan dan is de meest logische optie om vanuit Sanur de bood naar Nusa Ceningan te pakken. Vanaf Sanur betaal je ongeveer 300.000 IDR/€21,- om op Nusa Lembongan te komen. Vervolgens kun je via een taxi eenvoudig naar Nusa Ceningan worden gebracht. Ook met een scooter is het eiland uitstekend bereikbaar.

   Vervoer op Nusa Ceningan

   Nusa Ceningan is een erg klein eiland waardoor het binnen een uur makkelijk rond te reiden is. De enige echt goede optie om op alle plekken te komen is met de scooter. Dit omdat er veel bergpaatjes zijn waar een taxi op Nusa Ceningan mindersnel komt. Dit omdat de taxi’s bestaan uit kleine vrachtwagens met zitruime in de achterbak.

   Het verkeer is enorm rustig op Nusa Ceningan. Er zijn weinig mensen waardoor je soms op locals na bijna niemand tegenkomt. Zeker op de bergpaatjes in het noorden van het eiland vind je eigenlijk niemand.

   Locatie en omgeving

   Ondanks dat Nusa Ceningan een klein eiland is beschikt het over een mooie natuur. Het is stiekem best hoog waardoor je genoeg plekken hebt waar je kunt genieten van het uitzicht. Het eiland is ook flink hoog. De wegen zijn wel minder goed dan op de andere Nusa eilanden.

   Omdat het klein is zijn er weinig plekken waar je uiteten kan of kunt genieten van een lekker drankje. Hiervoor verwijzen we je toch graag door naar Nusa Lambongan. Overdag kun je op sommige stranden. Zoals bij Secret Point Beach wel zitten bij een leuk restaurantje.