Dé 10 mooiste watervallen op Bali

2 februari 2023

Frank van Dijk
Inhoud blog

Bali staat bekend om haar schitterende stranden, tempels, vulkanen en ook om schitterende watervallen. Zo is het eiland gevuld met de meest mooie natuurlijke watervallen. Schitterend voor het oog en in sommige gevallen ook nog eens verfrissend door de duik die je er kunt maken. Om je reis naar Bali nog een stukje beter te maken heb ik de mooiste watervallen in Bali voor je verzameld. Les hier de top tien.

1. Sekumpul waterval

Met een val van 80 meter komt het water in een heerlijk natuurlijk zwembad terecht. Niet voor niets is de Sekumpul waterval de winnaar als het gaat om de mooiste watervallen in Bali. De waterval is te vinden op ongeveer een uurtje vanaf Lovina en dus redelijk in de buurt van de bewoonde wereld. Toch krijg je bij het bezoeken van de waterval echt een natuur vibe. Dat heeft ook deels te maken met het pad naar de waterval toe. Het is zeker niet het moeilijkste pad maar wel vrij lang. Echter nadat je onderweg al wordt beloond met schitterende uitzichtpunten geniet je wanneer je bij de waterval zelf aankomt van een fantastisch uitzicht.

2. Tegenungan waterval

In en rondom Ubud vind je veel meer dan mooie tempels. Zo vind je ook de Tegenungan waterval. Een schitterende plek met in de buurt genoeg om je als toerist te vermaken. Zo vind je rondom deze waterval een beachclub en verschillende eettentjes. Het voordeel is wel dat de waterval over verschillende gratis foto plekjes beschikt. Zo kun je heerlijke foto’s maken samen met jouw geliefde. Gelukkig is het als vrijgezel ook een heerlijke ervaring.

Naast de waterval vind je een nieuwe glazen brug. Super vet om over heen te lopen maar wel vrij prijzig. Zo betaal je als toerist 250.000 IDR/€15,- entree. Het uitzicht is echter vanaf de brug werkelijk magisch.

Tegenungan waterval
Afstandsfoto van de Tegenungan waterval

Tip: lees ook de mooiste watervallen van Ubud!

3. Goa Rang Reng waterval

Zekerweten de meest opmerkelijke naam in dit rijtje is de Goa Rang Reng waterval. Het is namelijk zo bij deze waterval dat het water niet recht naar beneden valt. het komt echt als een rivier naar beneden waardoor het voor een uniek sfeertje zorgt. Ook bij deze waterval kun je zwemmen. Sterker nog, omdat het water niet valt kun je als het ware op de waterval klimmen. Pas wel op want het kan hier flink glad zijn.

Naast de Goa Ran Reng waterval bevind zich op loopafstand ook een leuke tempel. Deze tempel, die de naam Pura Taman Manik Mas is uniek omdat het in een grot is. De tempel is alleen te bezoeken met een gids maar wel een ervaring op zich.

4. Aling Aling watervallen

Ben je een avonturier die wel van een beetje adrenaline houdt? Dan is de Aling Aling waterval echt is voor jou. Deze waterval is kent naast zijn schoonheid een aantal attracties. Zo kun je van verschillende watervallen afspringen en zijn sommige watervallen te gebruiken als natuurlijke glijbaan. Harstikke gaaf, maar dat zorgt wel voor een klein risico. Het is daarom aan te raden deze waterval te bezoeken met een gids zodat hij je precies kan vertellen waar je wel en niet vanaf kan springen. De waterval is echt een ervaring op zich en heeft bijna de werking van een waterpark. Echter dan spring je in heilig Indonesisch water.

5. Gitgit waterval

In het noorden van Bali vind je misschien wel de meest populaire waterval van het moment. De Gitgit waterval is 40 meter hoog en wordt elk seizoen weer door duizenden toeristen bezocht. Het is daarom aan te raden de waterval in de ochtend te bezoeken zodat je de waterval in de meeste gevallen voor jezelf hebt. Net als bij de meeste watervallen in dit rijtje is het een stukje lopen. Maar dit wordt dan wel weer beloond door een heerlijk uitzicht met de mogelijkheid om even af te koelen in het frisse water. Ook dit water is heilig waardoor er een kleine tempel te vinden is in de buurt.

6. Banyumala waterval

Als je richting Buleleng rijdt vind je een verstopte waterval genaamd Banyumala. Deze waterval is alleen te bereiken via een smal pad en een korte hike. Echter wanneer je op locatie aankomt geniet je van een heerlijke waterval die zeker het bezoeken waard is. Het voordeel van de Banyumala waterval is dat je kunt zwemmen. Op een warme zomerdag kun je hier dus flink vertoeven en van het uitzicht genieten.

Banyumala waterval
Banyumala waterval vanaf waar je het water in kunt springen

7. Nungnung waterval

Ook de Nungnung waterval is te vinden in de buurt van Ubud. Na een klein uurtje rijden (als je vanuit Ubud vertrekt) en een wandeltocht over de ruim 500 treden die naar de waterval lijden kom je uit bij een wonderlijk uitzicht. Ook dit is weer een waterval die je doet beseffen op wat voor een magische plek je beland bent. Neem gerust een duik en ontsnap even van de hitte van de dag. Maar kom niet te dicht in de buurt van de waterval zelf. Deze waterval is vrij krachtig waardoor de kans groot is dat je onderwater gedrukt zal worden.

8. Leke Leke waterval

Een echte plek om social media foto’s te maken is de Leke Leke waterval. Deze waterval is omringt door de meest mooie bloemen. Hierdoor kun je schitterende plaatjes maken met de waterval op de achtergrond. Naast de bloemen is de waterval op zich ook schitterend. Het grote voordeel van de Leke Leke waterval is dat deze nog niet heel bekend is. Er zullen daarom minder toeristen zijn dan op andere plekken.

9. Tibumana waterval

De laatste waterval in het rijtje die in de buurt van Ubud ligt is de Tibumana waterval. Deze plek is uniek en ook nog niet ontdekt door de meeste toeristen. Daarom kun je eenvoudig in alle rust deze waterval bezoeken en schitterende foto’s maken. Ook hier zal je een klein stukje moeten wandelen, maar je raadt het al, ook hier is dit het meer dan waard.

10. Tukad Cepung waterval

Dat deze waterval nog niet veel bezocht is blijft een wonder. Midden in de jungle vind je namelijk de Tukad Cepung waterval. Het unieke aan deze waterval is dat je het gevoel hebt dat je in een grot bent. De waterval zelf is namelijk omringt door gigantische rotsen. De foto’s die je hier kunt schieten zijn daarom ook echt ongelofelijk. Daarom is de tocht door de jungle meer dan de moeite waard.

Wat vind jij de mooiste waterval op Bali?

Mijn top 10 watervallen weet je nu. Als je een tijdje op Bali door hebt gebracht zal je ongetwijfeld naast alle vulkanen, stranden ook één van deze pareltjes van watervallen bezocht hebben. Staat Bali nog op de planning dan zal mening mens jaloers op je zijn. Ik ben enorm benieuwd wat jouw favoriete waterval op Bali is? Laat het weten in de reacties.

✒️ Geschreven door Frank van Dijk

Meer reistips

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *