Dé 11 mooiste stranden op Bali

5 januari 2023

Frank van Dijk
Inhoud blog

Bali beschikt over de meest mooie stranden ter wereld. Niet voor niets dat vele toeristen jaarlijks naar Bali trekken om van een heerlijke strandvakantie te genieten. Om je een handje te helpen in het uitzoeken van welke stranden jij wilt bezoeken heb ik de mooiste stranden op Bali voor je verzameld. Zo weet je zeker dat je tijdens jouw vakantie op Bali al het moois gezien hebt.

1. Dreamland Beach (Uluwatu)

Het mooiste strand op Bali vind je in (hoe kan het ook anders) in Uluwatu. Dreamland Beach is een fantastisch strand gelegen aan een heerlijk blauwe zee. De plek is werkelijk magisch. Ondanks dat het niet super geschikt is om te surfen zijn de golven gigantisch. Je moet het water inrennen om te voorkomen dat de hoge golven je terugspoelen richting het strand. In de omgeving vind je veel tentjes om heerlijk te eten en te drinken. Daarnaast bevind zich naast het strand een kleine heuvel die je kunt beklimmen. Vanaf hier heb je een heerlijk overzicht van het strand en de rest van Uluwatu.

2. Diamond Beach (Nusa Penida)

Op Kelingking Beach na is Diamond beach het meest bekende strand van de Nusa Eilanden. Maar ondanks dat is Diamond Beach wel het mooiere strand van de twee. Niet voor niets komen er dagelijks gigantisch veel toeristen op het strand af om een duikje te nemen. Voordat je deze duik kunt nemen dien je wel eerst een stijl pad naar beneden te volgen. Maar zodra je beneden aankomt geniet je van een werkelijk schitterend strand. Kijk je naar boven dan kijk je tegen een steile wand aan. Ondanks dat je weet dat je deze weer moet beklimmen kun je genieten van een onwerkelijk uitzicht.

Droneshot van Diamond Beach

3. Kelingking Beach (Nusa Penida)

De meest bekende foto van Nusa Penida is de dinosaurus rots van Kelingking Beach. Ondanks dat veel mensen niet helemaal naar beneden gaan ligt daar wel een fantastisch strand. Net als bij Diamond Beach dien je een steile trap af te gaan (deze is nog steiler…). Maar ook hier wordt je weer beloond met een fantastisch strand. Wit zand is vanzelfsprekend en blauw water is er genoeg. Als je dan ook geluk hebt kun je Manta rays zien zwemmen hier. Kies je ervoor om te gaan duiken dan is de kans groot dat je het strand ook van de andere kant kunt zien. Veel duikers gaan namelijk naar Manta Point, laat deze nu net iets verderop liggen.

Keleking Beach
Droneshot van Kelingking Beach

4. Padang Padang Beach (Uluwatu)

Niet het mooiste strand van Uluwatu maar wel veruit de bekendste is Padang Padang Beach. Dit strand is enorm populair onder toeristen maar ook de surf community op Bali is hier veel te vinden. Volgens hen is dit namelijk één van de de ultieme spots op het eiland om te gaan surfen. Maar ook als non surfer kun je hier komen om te gaan genieten van een helder water met een heerlijk wit strand. Ideaal voor een mooie stranddag.

5. Dream Beach (Nusa Lembongan)

Ben je op Nusa Lembongan en wil je genieten van een ultieme stranddag? Dan ga je uiteraard naar Dream Beach. Dit strand is omringt door allerlei leuke tentjes, dit is niet voor niets zo. Deze magische plek kent mooie golven en een heerlijk blauw water. Het zand op het strand is wit zoals je niet op veel plekken ziet. Je gaat via een mooi pad naar beneden en hebt op loopafstand een mooie parkeerplaats. Een ander voordeel is dat het dicht bij Devil’s Tears ligt waardoor een bezoek daaraan ook makkelijk te combineren is.

6. Uluwatu Beach (Uluwatu)

Zoals de naam al doet vermoeden ligt Uluwatu Beach in Uluwatu. Dit strand is enorm populair onder mensen die mooie foto’s willen schieten of puur willen kijken naar de mooie rotsen. Omdat Uluwatu op rotsen ligt zijn er veel plekken waar je van fantastisch steenwerk kunt genieten. Zo is ook het geval bij Uluwatu Beach. Dit strand ligt namelijk tussen de rotsen waardoor je heerlijk met het ligt kan spelen. Ondanks het mooie uitzicht is het niet perse het mooiste strand om een dag te chillen. Het kost je wat meer moeite om te komen en er zijn geen fantastische golven.

7. Nyang Nyang Beach (Uluwatu)

Als je in de onbewoond eiland vibe wilt komen is Nyang Nyang Beach ideaal. Met een klein beetje inbeelding lijkt het namelijk of dat je mee doet aan het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. Het strand is lang en ideaal om een rustig dagje te spenderen. Met een kokosnoot of een heerlijk sapje erbij is dit wellicht de beste strandervaring die je ooit gaat hebben.

8. Crystal Bay (Nusa Penida)

Niet het meest bekende strand van Nusa Penida maar zeker wel een van de mooiste. Het voordeel is dat je vanaf dit strand gewoon de de zonsondergang kunt zien. Daarnaast heeft het strand veel leuke tentjes en is het niet lastig om er te komen. Je kunt om de hoek parkeren en loopt zo het strand op. Daarnaast is dit een enorm populaire plek om te duiken. Je ziet deze zeer waarschijnlijk regelmatig uit het water lopen.

Crystal Bay

9. Lovina Beach (Lovina)

Helemaal in het noordwesten van Bali vind je het dorpje Lovina. Deze plek wordt veel minder bezocht dan het zuiden terwijl het over enorm mooie plekken beschikt. Zo is Lovina Beach één van je hoogtepunten aan je trip naar dit mooie dorpje. Het strand is vergelijkbaar met andere stranden in deze lijst en zorg voor een heerlijke strandervaring. Niet voor niets dat er regelmatig toeristen voor een stranddag naar Lovina trekken.

10. Echo Beach (Canggu)

In het hartje van misschien wel de populairste plek van het moment op Bali vind je Echo Beach. Echo Beach is te vinden in het oude vissersdorpje Canggu. Eén van de populairste toeristische trekpleisters van het moment. Het strand is gevuld met toeristen die genieten van de ruime keuze aan hapjes en drankjes. Er zijn veel surfers die hier het water trotseren en tot savonds laat in het water dobberen. Daarnaast is het bekijken van de zonsondergang hier echt magisch. Honderden mensen trekken dagelijks naar deze plek toe. Het is daarom ook vrij druk. Echter, honder meter verder naar het oosten ligt een strand wat vergelijkbaar is maar bijna geen toeristen kent. Alleen tijdens de zonsondergang komen ook hier veel mensen.

Echo Beach

11. Kuta Beach (Kuta)

Kuta Beach ligt richting de hoofdstad Denpasar. Niet voor niets dat het hier ook wat drukker is dan op andere stranden. Dit strand is ideaal voor een lekker stranddagje maar staat vooral bekend als dé plek om te leren surfen. Veel mensen surfen hier omdat de golven er laag zijn en je tot ver in het water kunt staan. Zo hoef je niet elke keer terug te pedellen.

Wat is jouw favoriete strand op Bali?

Nu je dé mooiste stranden van Bali hebt leren kennen kan ik me voorstellen dat je niet kan wachten om in het water te springen op deze mooie plekken. Uiteraard zijn er nog veel meer mooie plekken. Ik ben daarom enorm benieuwd wat jij het mooiste strand van Bali vind? Ik voeg deze dan zeker toe aan mijn lijstje.

✒️ Geschreven door Frank van Dijk

Meer reistips

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *