Komodo is een werkelijk prachtig stukje aarde. Komodo is beschermt gebied waardoor je echt midden in de natuur zit. Komodo is een groep eilanden waardoor het lastig is zelf overal te komen. De meeste logische optie is om een boodtour te doen rond de Komodo eilanden. Je gaat dan een aantal dagen een boot op en vaart langs alle bezienswaardigheden op Komodo. Een onvergetelijke ervaring waar je naar één van de zeven natuurwonderen gaat, komodovaranen gaat spotten en op één van de mooiste plekken op deze aarde rond vaart. Lees hieronder alles over Komodo en de boottour.

8 bezienswaardigheden op Komodo

Komodo is prachtig maar wel moeilijk zelf te bereiken. Het is daarom raadzaam een tour te doen via een bood. Zo vaar je langs alle bezienswaardigheden binnen een aantal dagen. Ondertussen geniet je van heerlijk eten en het uitzicht wat onbeschrijfelijk is. Vanuit Bali is Komodo ongeveer een uurtje vliegen waardoor je dit prima kan combineren met je trip naar Bali.

Padar Island

Hét hoogtepunt van je trip is ongetwijffeld het bezoek aan Padar Island. Dit eiland is één van de zeven natuurwonderen en kent een onbeschrijfelijk uitzicht. Na een klim van ongeveer een half uur kom je uit op een uitzichtpunt. Vanaf hier kun je genieten van een uitzicht wat niet te omschrijven valt zo mooi is het. Hoe ver als je kan kijken vind je natuur met prachtige bergen, stranden en andere eilanden.

Pink Beach

Zoals de naam al doet vermoeden is Pink Beach een strand met een roze gloed. Het strand is lang uitgestrekt en kent een prachtig koraal vlak voor het strand gelegen. Zo kun je hier heerlijk relaxen of juist op zoek gaan naar mooie vissen die rond het koraal zwemmen. Het bizarre is dat er achter je een stuk eiland ligt waar enkel wildernis zit. Je hebt dus geen idee of er eventueel dieren je vanuit de jungle aan zitten te staren. Dit geeft dan ook echt het gevoel dat je op een onbewoond eiland zit.

Komodo National Park

Als je komodovaranen wilt zien is de kans groot dat je deze op Komodo National Park tegen gaat komen. Op dit eiland zitten duizenden varanen die vaak bij het strand zitten. Ze zijn gevaarlijk met onder begeleiding van een gids ga je op zoek om de beesten zelf te spotten. In overleg met je gids kun je dan vaak ook een foto nemen met de beesten. Een vreemde ervaring als je weet hoe gevaarlijk de beesten zijn.

Pulau Kelor Komodo

Een uniek eiland waar je een schitterend uitzicht hebt is Pulau Kelor Komodo. Tijdens de boottour stop je hier vaak als eerste om voor het eerst kennis te maken met de schoonheid van dit gebied. Zo ver als je kunt kijken zie je bergen en nog echte natuur. Een geweldige plek om je tour te beginnen.

Manjarite Beach

Een mooi strand met een nog mooier koraalrif is Majarite Beach. Je kunt hier genieten van werkelijk schitterend onderwaterleven. De vissen die rondom het koraal leven zijn erg nieuwsgierig en komen om je heen zwemmen. Als je wil kan je via een lange stijger naar het stand toelopen. Vanaf hier kun je genieten van het gevoel alsof je op een onbewoond eiland bent. 

Manta Point

Geen verassing dat er ook bij Komdo een manta punt is. Het onderwaterleven in Komdo is geweldig. Veel toeristen kiezen er daarom voor om een tour te doen met een duikboot. Maar ook als je gaat snorkelen is de kans groot dat je Mantas tegen gaat komen. Met een klein bootje ga je namelijk op zoek naar de Manta’s en met een beetje geluk ben je in staat om onder ze door te zwemmen. De hele jacht op het spotten van de beesten is uberhaupt en avontuur. Als je eenmaal een metersgrote Manta in het echt ziet ben je er stil van.

Kanawa Island

Een heerlijke stop is ook Kanawa Island. Ook hier is weer een heerlijke stop waar je kunt genieten van een verse kokosnoot of een verdient biertjes. Je kunt hier heerlijk relaxen en wederom van het mooie onderwaterleven genieten. Op het eiland zelf is het ook een genot als je om je heen kijkt. Het voelt bijna onwerkelijk waar je bent.

Taka Makassar

Misschien wel het meest unieke eiland wat je tegen gaat komen. Taka Makassar is een eiland enkel uit zand bestaat. Het is binnen 2 minuten rond te lopen en kent geen wegen of bebouwing. Het is onwerkelijk hoe mooi het is en niet te bevatten omdat er eigenlijk niks is. Hier kun je dan ook prachtige plaatjes schieten.

Boottours op Komodo

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa.

 

Boottochten op Komodo

Veelgestelde vragen

Kom alles te weten over Komodo. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons dan zeker even weten. We beantwoorden jouw vragen over Komodo graag!

   

  Hoe kom je op Komodo eiland?

  Je komt op de Komodo eilanden via een boottocht. Deze boottocht neemt je mee over de verschillende bezienswaardigheden op en rondom de Komodo eilanden.

  Welk eiland komodovaraan?

  De grootste kans om een komodovaraan te zien is op Komodo National Park. Als je een bouttocht maakt langs alle bezienswaardigheden weet je zeker dat je langs dit eiland komt.

  Hoe reis je naar Komodo?

  Je reist naar Komodo per bood of vliegtuig. In de buurt is een klein vliegveld waar vluchten vandaan vertrekken. In Komodo zelf vervoer je je per bood.

  Waar liggen de Komodo eilanden?

  De Komodo eilanden liggen een stuk oostelijker van het populaire eiland Bali. Het ligt op ongeveer een uur vliegen vanaf Bali en twee uur vliegen vanaf Java.

  Zo kom je op de Komodo eilanden

  De Komodo eilanden liggen een stuk van Bali vandaan. De opties zijn daarom niet heel breed. De meest praktische manier om naar Komodo te reizen is per boot of per vliegtuig. Ik raad je zelf aan om met het vliegtuig te gaan. Het vliegen naar Komodo duurt ongeveer een uur en via de boottocht kun je vaak regelen dat je op het vliegveld opgehaald wordt. Per boot duurt het vaak meerdere dagen, als je dan ook nog is een aantal dagen op de boot zit in Komodo zal je dit eerder zat worden.

  Locatie en omgeving

  De locatie en omgeving is echt onbeschrijfelijk. Het is niet normaal hoe mooi de omgeving is. De Komodo eilanden is een beschermt natuurgebied waardoor de natuur nog echt intact is. Het voelt dus ook of je vaart tussen allemaal wildernissen. Het uitzicht is echt overal prachtig waardoor je je ogen uitkijkt.

  Het weer in Komodo

  Het weer in Komodo is bijna altijd goed. Het is vaak 30 ℃ en regent niet vaak. Er zijn weinig bergen dus wolken blijven amper hangen. Wel kan het soms hard waaien rond de eilanden. Maar ook dan is de temperatuur heerlijk. Een ideaal klimaat om lekker van je vakantie te genieten. Gelukkig voor jou helpt de omgeving ook nog is een stukje mee.