Kitesurfen op Bali

23 maart 2023

Frank van Dijk
Inhoud blog

Bali staat bekend om het surfen. Elke dag betreden zij de golven om te genieten van de goede stroming die er op Bali is. Echter, hoewel je ze minder vaak ziet, zijn er ook veel kitesurfers op Bali. Bali is voor kitesurfers namelijk ook een werkelijk paradijs. Daarom hebben we deze gids gemaakt, om jou op weg te helpen in het starten met kitesurfen op Bali.

Waarom kitesurfen op Bali?

Waarom kitesurfen op Bali een must is, is eigenlijk geen vraag meer. Dit eiland is werkelijk een paradijs voor surfers (en dus ook kitesurfers). Met zoveel prachtige golven en schitterende stranden is er voor iedere kitesurfer wel een plekje te vinden. Het is dan ook geen verrassing dat veel surf toeristen een vakantie van meerdere weken boeken om alleen maar de zee in te kunnen duiken en wat golven te kunnen pakken.

De voornaamste reden om te gaan kitesurfen op Bali is omdat de golven simpelweg fantastisch zijn. Gedurende bijna het hele jaar kun je genieten van golven die perfect zijn om op te kitesurfen. Of je nu een beginner of een ervaren kitesurfer bent, er zijn genoeg plekken waar je terecht kunt. De combinatie van dit alles met het prachtige weer en de geweldige stranden maakt Bali de ultieme bestemming voor elke kitesurfer die van een uitdaging houdt.

Beste kitesurfspots op Bali

Kitesurfen op Bali? Dit zijn de beste spots om het water op te gaan.

1. Nusa Dua

In het zuidoosten van Bali vind je het plaatste Nusa Dua. Ondanks dat de naam Nusa hierin voorkomt heeft het niks te maken met de Nusa eilanden. Dit plaatsje beschikt over een groot strand waar veel kitsurfers heen gaan om het water op te gaan.

2. Seminyak

Iets meer ten oosten van het populaire dorpje Canggu vind je Seminyak. Met een lang strand kun je hier heerlijk kitesurfen. Deze plek is ook ideaal om kitesurfen te leren. Dit omdat het water er relatief rustig is waardoor je mooi je eerste meters kunt maken.

3. Sanur

Wat ten noorden van Nusa Dua vind je Sanur. Deze plek die vooral bekent staat als de haven waarvandaan je vertrekt richting andere eilanden kent een mooie kitesurf scene. Zo kun je hier eenvoudig een tijdje verblijven en helemaal opgaan in de waan van de dag.

Wanneer is het kitesurfseizoen op Bali?

Net als surfen op Bali kun je ook het hele jaar door kitesurfen. Naast het weer zijn de golven en is de wind uitstekend om het water op te gaan. Het is daarom ook niet geheel vreemd dat er veel kitesurfers uit Australië deze kant op komen om te genieten van de zee. Ze combineren dit met een heerlijke vakantie naar Bali. Of je nu wilt leren surfen, kitesurfen of een ervaren kitesurfer bent. Op Bali ga je zeker aan je plezier komen.

Waar ga jij kitesurfen?

✒️ Geschreven door Frank van Dijk

Meer reistips

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *