Hoe duur is het leven op Bali?

Hoe duur is Bali?

29 december 2022

Frank van Dijk
Inhoud blog

Elke dag drie keer uiteten, veel uitjes maken en de meest luxe villa’s afhuren. Het leven op Bali klinkt perfect. Maar zoals met alles in het leven, kost dit een bepaalde prijs. Bali is goedkoop wordt altijd gezegd. Maar is dit wel echt zo? In deze blog ga ik je meenemen in het dagelijkse leven van Bali en wat alles kost. Daarnaast zal ik je alle tips geven die ik ken om het leven in Bali goedkoper te maken.

Is het leven echt zo goedkoop op Bali?

Als je de verhalen mag geloven kun je met een westers salaris als een God leven op Bali. Je kan de meest dure dingen kopen en genieten van de mooiste verblijven. Het kost toch niks. Toch?

Het leven op Bali is vergeleken met het leven in Nederland goedkoop. Uiteten gaan is minder duur en je kunt een degelijk verblijf huren voor een relatief goedkoop bedrag. Zeker waar, maar als je heel kritisch bent kost een reis naar Bali wel gewoon geld. Veel geld zelfs als je van alle luxe wilt genieten die Bali te bieden heeft.

Hoe duur is het leven op Bali dan?

Deze vraag is lastig te beantwoorden. Het ligt er echt aan hoe gek je het zelf maakt. Over het algemeen is Bali een stuk goedkoper maar wanneer je op toeristische plekken bent betaal je over het algemeen wat meer. Om je een beeld te geven, plekken als Canggu, Ubud en Uluwatu kun je op sommige plekken gewoon westerse prijzen tegenkomen. Ga je naar plekken meer lokaal zoals Amed, Batur en Denpasar dan betaal je voor avondeten soms maar een paar euro. Ook verschilt het waar je gaat eten. Ga je naar een westers tentje dan is vijftien euro voor een hoofdgerecht zeker niet extreem. Kies je er echter voor om bij een warung van het lokale eten te genieten dan valt de prijs weer mee en ben je vaak voor een paar euro klaar.

Om je een beter beeld te geven heb ik hieronder een aantal voorbeelden voor je. Zo hoop ik je een beter beeld te geven van wat Bali precies kost.

ProductPrijs in NederlandPrijs in Bali
Fles water (1,5 liter)
Reep chocolade
Pringles
Tros bananen
Flesje Coca Cola (33 ml)
Pak rijst
Flesje bier
Pak melk (1 liter)
Kant en klare maaltijd
Kiwi’s
Dit zijn slechts indicaties

Tips om goedkoop te leven in Bali

Wil jij genieten van het goedkope leven in Bali. Dan heb ik zeker een aantal tips voor je. Met deze tips bespaar jij geld en ben je vooral geld kwijt bij lokale tentjes. Zo ondersteun je ook nog eens de lokale Balinese bevolking.

  • Eet lokaal: Het risico op Bali belly is hier wellicht net iets groter maar op de meeste plekken heb je enorm veel lekker lokale tentjes. Deze tentjes gaan vaak onder de naam warung. Bij deze warungs vind je veel lokale gerechten zoals nasi goreng en nasi campur. Heerlijke gerechten en je ondersteunt ook nog eens de lokale bevolking.
  • Boek last minute of voor lange tijd: Ben je lekker aan het rondreizen dan kan het zinvol zijn om last minute je overnachtingen te boeken. Websites als Booking.com bieden namelijk mooie last minute deals waardoor je geniet van een goedkopere overnachting. Blijf je echter voor langere tijd dan kun je het beste direct bij de eigenaar boeken. Dit zodat je geniet van een maandelijkse korting. Vaak is het zo dat wanneer je voor langere tijd blijft je een fikse korting krijg.
  • Reis per scooter: Scooter rijden is op Bali the way to go. Je bent lekker wendbaar en reist gemakkelijk van plek naar plek. Daarnaast bespaart het flink wat geld omdat je niet elke keer een taxi hoeft te nemen. Huur je jouw scooter voor langere tijd. Dan krijg je vaak een fikse korting.
  • Boek dingen online: Dit klinkt wellicht gemeen omdat het geld zeker niet bij de lokale bevolking uitkomt. Maar wanneer je een bootreis gaat maken kan het zeer zinvol zijn om online jouw boot te reserveren. Bij deze havens vragen ze veel te hogen prijzen en zijn ze heer en meesten in onderhandelen. Uiteraard kan dit voor jou een leuk spelletje zijn maar ik sla in dit geval toch even over.

Hoe duur is jouw reis?

Ben jij wel is in Bali geweest? Wat was je kwijt? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen in Bali en of je iets hebt gehad aan mijn tips. Laat vooral even een reactie achter. Ook voor vragen kun je altijd even reageren.

✒️ Geschreven door Frank van Dijk

Meer reistips

Simkaart in Bali

Als je naar Bali op vakantie gaat is het makkelijk om te kunnen bellen en overal toegang...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *