Apps voor Bali met een uitzicht

Handige apps voor Bali

9 maart 2023

Frank van Dijk
Inhoud blog

Ook in Bali gaat alles tegenwoordig steeds meer online. Zo is het handig om voordat je naar Bali reist een aantal apps te downloaden. Sommige van deze apps zijn zelfs essentieel om het land binnen te komen. Andere zijn gewoon enorm handig om te hebben om bijvoorbeeld te communiceren of wanneer je iets moet betalen. Hierbij mijn lijst met handige apps voor Bali.

Overnachtingen

Je kunt overnachtingen op verschillende manieren boeken op Bali. Je kunt dit zelf afspreken met het verblijf of je kunt gebruik maken van een app hiervoor. De drie aanraders die ik voor je heb zijn Booking.com, AirBnB en Agoda. Met deze apps kun je bijna bij elk verblijf boeken en door met dezelfde app meerdere verblijven te boeken kun je kortingen verdienen.

Booking.com

De meest praktische optie is om met Booking.com te boeken. Deze app heeft het grootste aanbod en komt vaak met mooie kortingen wanneer je vaker boekt. Zo geniet ik vaak van gratis ontbijtjes en ontvang ik geregeld kortingen op mijn verblijf.

Booking.com app download je hier: App Store / Google Play

AirBnB

Een andere bekende speler is AirBnB. Ook deze website beschikt over een groot aanbod. Wel is deze iets minder dan Booking.com maar het voordeel is dan wel dat er ook verblijven op staan die op andere apps niet staan. Zeker de moeite waard om een blik op te werpen.

AirBnB app download je hier: App Store / Google Play

Agoda

Een minder bekende app is Agoda. Maar ondanks dat het bij ons wellicht minder vaak gebruikt wordt is het enorm populair in Bali. Vandaar dat ook deze app enorm handig is om op je telefoon te installeren. Daarnaast is het aanbod op Agoda ook gigantisch.

Agoda app download je hier: App Store / Google Play

Eten bezorgen en taxi

In Bali heb je geen Uber (of Uber Eats). Wel heb je apps met exact dezelfde functies als Uber. Je kunt dus nog steeds een taxi (of scooter) en eten bestellen via één handige app. In Bali zijn Gojek en Grab marktleider op dit gebied.

Gojek

Gojek is de grootste app op dit gebied in Bali. Je kunt er eten en taxi’s mee bestellen. Over het algemeen is Gojek de goedkoopste wanneer je een taxi nodig hebt. Daarnaast is het wel opletten wanneer er schaarste is. Vaak gaan de prijzen dan omhoog. Het is dan verstandig Grab ook even te bekijken of de prijzen niet goedkoper zijn.

Gojek app download je hier: App Store / Google Play

Grab

De tweede speler op Bali is Grab. Met exact dezelfde functies raad ik je aan ook deze app gewoon te installeren en een account aan te maken. Over het algemeen is eten bestelen net iets goedkoper op Grab dan op Gojek, dit is echter niet altijd het geval. Ook hierin kun je weer vergelijkingen maken en je keuze daarop baseren.

Grab app download je hier: App Store / Google Play

Navigatie

Navigeren kan op Bali nog wel is lastig zijn. De wegen zijn niet altijd en het bereik op Bali is ook niet altijd optimaal. Vandaar dat je maar beter goed voorbereid kunt zijn voor jou vakantie naar Bali met deze twee apps.

Google Maps

No brainer is natuurlijk Google Maps. De app is bijna altijd up to date en werkt goed. Wel is het verstandig om kritisch je route te bepalen. Kies altijd voor de auto route anders kan het zomaar gebeuren dat je in het midden van de jungle uitkomt. Met je scooter rijden op dit soort wegen gaat vrij lastig.

Google Maps app download je hier: App Store / Google Play

Waze

Als alternatief maar eigenlijk als back up raadt ik je aan ook Waze te downloaden. Ze weet je zeker dat je goed zit en niet de weg kwijtraakt. Net als Google Maps verteld Waze je precies welke kant je op moet. Ook hier geld dat je goed op moet letten welke route je neemt.

Waze app download je hier: App Store / Google Play

Reizen

De kans is groot dat als je naar Bali gaat je dit doet als doorreis of vanuit Bali naar andere mooie plekken in Indonesië wilt reizen. Ook hier zijn handige apps voor om je een handje te helpen.

Traveloka

Met Traveloka kun je eenvoudig de beste prijzen krijgen voor de binnenlandse reizen die je wilt maken in Indonesië. Zo helpen ze je bijvoorbeeld bij het vinden van de beste vliegtickets wanneer je naar een andere plek in Indonesië reist. App store / Google Play

Valuta omrekenen

In Bali maken ze gebruik van de Indonesische Roepia. Je gaat merken dat je met tonnen en miljoenen moet gaan spelen. Vandaar dat het handig is om op te passen met omrekenen. Een app gaat je hier zeker mee helpen.

Currency

Het omrekenen van de koers is met Currency enorm makkelijk. Je kunt beide kanten oprekenen en krijgt altijd een live koers. Super wanneer je iets moet betalen of aan het onderhandelen bent in Bali.

Currency app download je hier: App Store / Google Play

Betalen

Helaas kun je in Bali niet Ideal betalen en accepteren ze niet overal online een creditcard. In dat geval is het verstandig ook om een betaalapp die wel veelal geaccepteerd is te downloaden. Je zult versteld staan hoe vaak je deze nodig hebt.

Wise

Een handige app om dit te doen is Wise. Je betaald slechts een kleine commissie en verstuurd het geld snel. Ook handig voor wanneer je internationale vrienden maakt en mensen dingen voorschieten voor elkaar.

Wise app download je hier: App Store / Google Play

VPN

Als je naar Indonesië gaat om bijvoorbeeld te werken is het zeker een aanrader een VPN te regelen. Dit zorgt er namelijk voor dat je beter beveiligd bent wanneer je bijvoorbeeld ergens inlogt op de wifi.

NordVPN

Mijn favoriet is NordVPN. Ze beschikken over een handige app maar je kunt de VPN ook gebruiken op je laptop. Vaak hebben ze mooie kortingen als je voor langere tijd een VPN vastlegt. Ook zijn er handige functies als een wachtwoordmanager.

NordVPN app download je hier: App Store / Google Play

Corona

Tja, officieel heb je nog altijd een corona app nodig om Indonesië binnen te komen. Dus ook voor Bali moet je er voorlopig nog even aan geloven. Zeer waarschijnlijk wordt die niet eens gecontroleerd bij binnenkomst maar het is zonde om het risico te lopen.

SATUSEHAT

De SATUSEHAT app is officieel nodig om het land binnen te komen. Ondanks dat je hem waarschijnlijk niet zult gebruiken raad ik je wel aan dit te regelen voor je Bali binnenkomt. Binnen de app hoef je niks toe te voegen. Mochten ze dit wel aangeven dan kunnen ze je op het vliegveld daar nog een handje helpen.

SATUSEHAT app download je hier: App Store / Google play

Communicatie

Communicatie gaat in Bali vaak wat anders dan we gewend zijn. Zo bellen ze bijna nooit en gaat alles bijna via één app. Het welbekende WhatsApp.

WhatsApp

We kennen het waarschijnlijk allemaal al. WhatsApp wordt ook in Bali gebruikt om de communiceren. Het is niet beleeft om te bellen omdat de meeste Balinezen geen goed Engels kunnen. Vandaar dat ze bijna altijd appen.

WhatsApp app download je hier: App Store / Google Play

Welke apps gebruik jij als je op reis bent?

Welke apps gebruik jij normaliter wanneer je op reis bent in Azië? Ik ben benieuwd of deze apps in mijn lijstje staat en of dat er nog apps ontbreken. Laat deze dan vooral achter in de reacties. Dan voeg ik ze wellicht toe aan mij blog.

✒️ Geschreven door Frank van Dijk

Meer reistips

Simkaart in Bali

Als je naar Bali op vakantie gaat is het makkelijk om te kunnen bellen en overal toegang...

Lees meer

1 Reactie

  1. S.V.kerkvoorde

    Satusehat app is in het Maleis dus je moet eerst vertalen wat je wilt.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *