Mooiste stranden van Canggu

27 maart 2023

Frank van Dijk
Inhoud blog

Op een van de bekendste plekken van Bali vind je een aantal mooie stranden. Canggu is namelijk onder andere populair door de mooie stranden. Niet alleen omdat je er heerlijk kunt surfen en zwemmen maar ook omdat de zonsondergang hier prachtig is. De kustlijn voor Canggu is niet klein, daarom help ik je een handje met het uitzoeken van het mooiste strand in Canggu.

1. Echo Beach

In het hart van Canggu vind je de populaire plek Echo Beach. Het strand trekt dagelijks honderden toeristen aan die genieten van de heerlijke hapjes en drankjes. Naast het proeven van de lokale keuken zijn er ook talloze surfers die de golven trotseren tot laat in de avond. Het bewonderen van de magische zonsondergang is een echte must-do wanneer je in Bali bent. Hoewel de plek vrij druk is blijft het een schitterend uitzicht.

2. Batubolong Beach

Net zo populair strand als Echo Beach is Batublogong Beach. Dit strand is erg populair onder beginnende surfers. Maar ook voor surfers met meer ervaring kun je heerlijk de golven op. Overdag is Batubolong Beach een leuke plek om te relaxen en te genieten van de zee. Savonds veranderd het in een plek waar je flink kunt feesten bij Sand Bar. Eén van dé trekpleisters van Canggu.

3. Berawa Beach

Verder van het centrum van Canggu af vind je Berawa Beach. Een strand wat een stuk rustiger is omdat er minder lokale tentjes zitten. Echter is de rede hiervan dat er enorm veel beach clubs zijn. Met onder andere Atlas en Finns kun je hier dus heerlijk vertoeven. Maar ook als je aan het water wilt liggen is dit een ideaal strand. Kun jij je over het feit heen zetten dat er talloze beach clubs achter je zitten dan is dit strand zelfs nog redelijk rustig.

4. Nelayan Beach

Tussen Berawa Beach en Batubolong Beach in vind je Nelayan Beach. Dit kleine strand is vooral gekenmerkt omdat er veel boten liggen. Verder is het hier vrij rustig omdat de meeste toeristen toch vaak kiezen voor de top drie van dit lijstje. Hierdoor kun je hier rustig genieten van het strand.

5. Prancak Beach

Wat meer richting Seminyak vind je Prancak Beach. Dit strand bevat erg donker zand en is een stuk langer. Je hebt wat lokale tentjes en veel hoge golven. Je kun hier heerlijk relaxen want er zijn minder surfers te vinden. Daarnaast is dit strand perfect voor een heerlijke wandeling.

Waar kies jij voor?

Ga je voor drukte en gezelligheid of zoek je toch liever de rust op. In Canggu heb je genoeg verschillende stranden waardoor er altijd wel één aan je eisen voldoet. Laat vooral weten wat jouw favoriete strand is in de comments.

✒️ Geschreven door Frank van Dijk

Meer reistips

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *