Beste restaurants in Canggu

27 februari 2023

Frank van Dijk
Inhoud blog

Het vissersdorpje Canggu is tegenwoordig misschien wel dé toeristische hoofdstad van Bali. Met honderden restaurants en steeds meer westerse invloed is de keuze gigantisch in Canggu. Echter maakt dit het ook lastig om de lekkerste tentjes te vinden. Daarom ga ik je een handje helpen met het uitkiezen van het leukste restaurant in Canggu. Tijdens mijn maandenlange verblijf in Bali ben ik bij enorm veel leuke restaurants geweest. De beste restaurants in Canggu vind je in deze blog.

1. The Lawn

De echte Bali ervaring ga je zeker ervaren bij The Lawn. Dit restaurant ligt aan de zee waardoor je kunt genieten van de sunset die bijna elke avond te mooi om te omschrijven is. Je kunt bij The Lawn zowel binnen als buiten zitten waardoor je letterlijk met je voeten het zand kunt raken terwijl je geniet van al het lekkers wat op het menu staat. Het menu is erg divers waardoor er voor een ieder wat lekker is. Je kunt genieten van westerse gerechten maar ook voor lokale lekkernijen gaan. Dit onder het genot van een lekker sapje of een lokaal biertje zorgt ervoor dat het echt als Bali gaat voelen.

2. The Shady Shack

The Shady Shack zal bij iedereen die langere tijd in Canggu is verbleven bekend zijn. Dit restaurant is enorm populair en heeft op Instagram bijna 60.000 volgers. Dit overdekte restaurant is te vinden in hartje centrum van Canggu en is daarom vanuit overal makkelijk aan te reizen. Ze hebben een uitgebreid menu met gerechten als smoothie bowls tot burgers. Ze hebben een fantastisch aanbod aan veganistische en vegetarische gerechten waardoor ze over een mooie menu beschikken met voor een ieder wat lekkers.

3. La Baracca

Vlak naast The Shady Shack vind je een ander top restaurant in Canggu genaamd La Baracca. Dit restaurant is Italiaans en kent alle heerlijke gerechten die ze in Italië ook hebben. Met zijn ontspannen sfeer is het heerlijk om te genieten van een goede pizza of pasta. Naast deze lekkernijen biedt het menu ook andere Italiaanse specialiteiten aan. Als kers op de taart hebben ze heerlijke wijnen in het aanbod. Deze zijn als op de rest van Bali niet goedkoop, maar wel enorm lekker.

4. Betelnut Cafe

Betelnut Cafe is een restaurant waar je eerder heen gaat voor ontbijt en lunch. Ze hebben een ruim aanbod aan heerlijke vegetarische en veganistische gerechten. Met smoothie bowls, avocado-toast en een selectie van sappen en smoothies weet je zeker dat je wat lekkers gaat vinden. Een voordeel is dat je heerlijk kunt zitten op de tweede verdieping waarmee je uitzicht hebt over het centrum van Canggu. Een unieke ervaring op zich.

5. Mason

Voor een heerlijke Aziatische ervaring raadt ik je aan een bezoekje te brengen aan Mason. Dit restaurant ligt gelegen aan een mooi rijstveld waardoor je helemaal het gevoel hebt dat je van huis bent. De keuken is werkelijk heerlijk en heeft unieke gerechten als gegrilde octopus, pad thai en biefstuk voorbereid op een traditionele Aziatische manier. Zeker een must wanneer je in Canggu bent.

Wat is jouw favoriete restaurant in Canggu?

Heb jij een van de bovenstaande restaurants in Canggu getest? Zo ja, wat vond je er van? Hadden ze ook jouw top lijst gehaald of heb jij een andere favoriet? Laat het vooral in de comments weten, wie weet vind je jouw favoriete restaurant binnenkort wel terug in mijn lijst.

✒️ Geschreven door Frank van Dijk

Meer reistips

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *