10 Bezienswaardigheden in Oost Bali

27 april 2023

Frank van Dijk
Inhoud blog

Het oosten van Bali staat bekend als dé plek waar je de hoogste vulkaan op Bali vind. Maar naast een mooie vulkaan zijn er enorm veel andere bezienswaardigheden. De beste tips voor Oost Bali heb ik voor je verzameld. Zo kun jij zelf de schitterende natuur, mooiste stranden en natuurlijk de eilanden in de buurt van Bali ontdekken. Dit zijn de 10 bezienswaardigheden in Oost Bali.

1. Gunung Agung

De bekendste vulkaan van Bali is de Gunung Agung. Deze meest oostelijke vulkaan is volgens vele ook de mooiste vulkaan van Bali. Met een hoogte van 3.031 meter is in ieder geval de grootste. Het leuke aan de vulkaan is dat je deze kunt beklimmen en vanaf boven kunt bekijken. Je vertrekt sochtends vroeg zodat je midden in de nacht aan de voet van de vulkaan aankomt. Samen met een gids ga je vervolgens het pad naar boven beklimmen zodat je bij zonsondergang bovenop de vulkaan bent en kunt genieten van een schitterend uitzicht. Je hebt een prachtig uitzicht over Bali en ziet aan de andere kant Lombok en de Gili eilanden liggen. Een schitterende ervaring.

2. Lahangan Sweet

Een fantastisch uitzichtpunt wat nog oostelijker dan Ganung Agung ligt is Lahangan Sweet. Met een kronkelend pad ga je naar boven en kom je uit bij een schitterend uitzicht. Vanaf hier kun je kilometers ver kijken over de schitterende natuur in oost Bali. Op de achtergrond zie je meerdere vulkanen maar ook gewoon de zee liggen. Je hebt verschillende uitzichtpunten waar je schitterende foto’s kunt maken. Als je in aan het reizen bent in Oost Bali is dit een stop die je gemaakt moet hebben.

3. Nusa eilanden

Rechtsonder, ten oosten van Bali vind je de Nusa eilanden. Deze groep van drie eilanden zijn wereldberoemd. Ze staan symbool voor mooie stranden, schitterende natuur en hoge kliffen die voor de mooiste uitzichten zorgen. Middels een boot vanuit Sanur of Padangbai is het een uurtje varen naar de eilanden. Vervolgens kun je genieten van de schitterende bezienswaardigheden die de Nusa eilandne te bieden hebben.

De Nusa eilanden bestaan uit drie verschillende eilanden. Elk eiland heeft zijn eigen charmes en vibes. Dit zijn de drie eilanden:

  • Nusa Penida: Het grootste eiland van de drie is Nusa Penida. Dit eiland staat bekend om schitterende stranden die je ongetwijffeld wel eens eerder hebt gezien. Zo gaat Kelingking Beach de wereld over als de rots in de vorm van een dinosaurus. Nusa Penida is kleiner dan Bali maar alsnog enorm. Zo kun je dagen rondrijden en de schitterende natuur ontdekken op het eiland. Van de drie is Nusa Penida zeker de meest populaire en drukste. Niet geheel onterecht met de fantastische bezienswaardigheden.
  • Nusa Lembongan: De middelste van de drie Nusa eilanden is het ook zeker bekende Nusa Lembongan. Dit eiland is vooral bekend van de heerlijke vibe die er hangt. Het is een stuk minder toeristisch en veel mensen blijven hier ook voor langere tijd. Ondanks dat er minder toeristen komen heeft ook Nusa Lembongan mooie plekken om te bezoeken. Zo zijn er een hoop mooie stranden en kliffen die je kunt bezoeken. Ook beschikt het over een eigen moeras.
  • Nusa Ceningan: Het kleinste eiland, wat tevens via een brug is verbonden aan Nusa Lembongan is Nusa Ceningan. Dit eiland heeft een aantal leuke plekken die je kunt bezoeken. Via een scooter is het eiland binnen een uur rond te rijden. Vaak wordt dit eiland gecombineerd met een verblijf op Nusa Lembongan.
Keleking Beach

4. Goa Lawah Temple

Eén van de weinige tempels op Bali die aan het water ligt is Goa Lawah Temple. Deze tempel is ideaal om te bezoeken op het moment dat je aan het rondreizen bent door het oosten van Bali. De tempel is geweid aan de Hindoe-godin Dewi Danu. Zij is de godin van het water. Een groot voordeel van de ligging is dat omdat het relatief rustig is in het oosten de tempel ook enorm groot is. Je hebt een goed uitzicht over het de zee, iets wat verder niet de charmes afneemt van de mooie details die gegrafeerd zijn in de steen van de tempel.

5. Sidemen

Een schitterend dorpje met een heerlijke natuur is Sidemen. Aan de voet van de Gunung Agung ligt een dorpje wat gevuld is met rijstvelden en andere jungle. Volgens velen heeft het wat weg van Ubud. Echter heeft het in onze ogen juist enorm veel charmes op zich. De natuur is prachtig en het is nog een stuk rustiger dan andere toeristische plekken op Bali. Overnachtingen zijn hierdoor goedkoper maar de luxe is al zeker aanwezig. Zeker een plek waar je wilt overnachten als je in het oosten bent.

6. Besakih Temple

In de buurt van de Agung vulkaan vind je de belangrijkste en meest heilige tempel van Bali genaamd Besakih Temple. Het wordt door Hindoes ook gezien als de moedertempel van het eiland. De gehele Besakih Temple bestaat uit 8 afzonderlijke tempels die via trappen en gangen met elkaar verbonden zijn. In het warme klimaat van Bali staat het zweet dan ook al snel bij je op het voorhoofd bij een bezoek. Als je geluk hebt kun je iets meekrijgen van het jaarlijkse festival genaamd Galungan. Eenmaal per jaar wordt de overwinning op het kwaad gevierd in deze tempel.

7. Amed

Ook naast de Agung vulkaan vind je Amed. Niet voor niets heb je vanaf dit dorpje pas echt door hoe machtig deze vulkaan eigenlijk is. Verder is Amed een super gezellig en leuk dorpje om te bezoeken. Het is volledig ingericht op toerisme maar sinds het open gaan van Bali is het aantal bezoekers in Amed een beetje achtergebleven. Dit resulteert er ook in dat er veel hotels leeg blijven. Super zonde want het is een super leuke plek om een tijdje te verblijven. Hier maak je namelijk kennis met de echte charme van de lokale bevolking.

8. Waterpaleis Taman Ujung

Eén van de leukste attracties op Bali is het bezoeken van een waterpaleis. Het paleis is gebouwd in het begin van de 20e eeuw waardoor het redelijk oud is. Het paleis heeft schitterende tuinen, vijvers en fonteinen waardoor het werkelijk schitterend is om een paar uur te verblijven. Daarnaast heeft het paleis een uitzicht op de zee wat een prachtig plaatje vormt.

9. Sanur

Sanur staat vooral bekend als de plek waar de boot richting de Nusa eilanden en Gili eilanden vandaan gaat. Maar naast dat feit is Sanur ook een super mooie plek om een aantal dagen door te brengen. Ook van hier heb je een mooi uitzicht op verschillende gebergte en vulkanen van Bali. Maar de plek zelf is ook schitterend. Met leuke restaurants en een uitgestrekt eigen strand is het ook een veel bezochte bestemming voor de lokale bevolking.

10. Bias Tugel Beach

In een ander bekend doorreisstadje genaamd Padang Bai vind je Bias Tugel Beach. Dit strand is volgens velen het mooiste strand van het oosten van het eiland zelf. Het water is kristalhelder en de stranden zijn zo wit als je maar kan wensen. Het is een rustig strand wat weer zijn charmes met zich meebrengt. Vooral de omgeving wat gevuld is met groene bergen zorgt voor een fantastische sfeer.

💡 Tip: lees ook bezienswaardigheden Balibezienswaardigheden Zuid Bali en bezienswaardigheden Noord Bali!

✒️ Geschreven door Frank van Dijk

Meer reistips

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *